x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dilemă doar în atac

Dilemă doar în atac

de Dragos Stoica    |    30 Mai 2008   •   00:00
Dilemă doar în atac

ECHIPA NAŢIONALĂ  ●  Piţurcă s-a cam decis asupra formulei de bază
După ce l-a trimis acasă pe Bratu, selecţionerul îl va alege pe partenerul lui Mutu dintre Daniel Niculae, Marica şi Marius Niculae, cele mai mari şanse avîndu-le atacantul lui Inverness.



ECHIPA NAŢIONALĂ  ●  Piţurcă s-a cam decis asupra formulei de bază
După ce l-a trimis acasă pe Bratu, selecţionerul îl va alege pe partenerul lui Mutu dintre Daniel Niculae, Marica şi Marius Niculae, cele mai mari şanse avîndu-le atacantul lui Inverness.

În proporţie de peste 90%, Piţurcă ştie deja numele jucătorilor pe care îi va trimite în teren la 9 iunie, la Zürich, contra Franţei. Formula de joc este cristalizată în Lobonţ – Contra, Tamaş, Goian, Raţ – Fl. Petre, Codrea, Rădoi, Chivu – Mutu, M. Niculae, cu menţiunea că Mutu ar putea evolua mai aproape de ceea ce joacă la Fiorentina, undeva în partea stîngă, între linia de mijloc şi atac, iar Chivu ar deveni astfel un al treilea închizător!

VARIANTĂ. Chiar dacă nu a evoluat deloc la echipa naţională în preliminariile pentru turneul final, Marius Niculae pare să fie favoritul lui Piţurcă pentru postul de titular, acest lucru depinzînd însă şi de evoluţia pe care atacantul o va avea mîine seară, cu Muntenegru. De altfel, “Săgeată” a fost mereu unul dintre fotbaliştii preferaţi ai lui Piţurcă, care, la revenirea pe banca primei reprezentative, şi-a dorit iniţial o linie ofensivă formată din Marius Niculae şi Ionel Ganea. Cum ambii jucători s-au accidentat de mai multe ori în perioada 2005-2006, aceştia au ieşit din vederile selecţionerului, în cazul lui Ganea putîndu-se vorbi despre o dispariţie definitivă de la echipa naţională. În aceste condiţii, Piţurcă a fost aproape de a renunţa la serviciile lui Marica, dar acesta a fost pînă la urmă oprit în detrimentul lui Bratu, considerîndu-se că a dat goluri importante în preliminarii. “Mă deranjează foarte tare faptul că s-a spus că eu nu dau randament la antrenamente. Vă asigur că nea Piţi ar renunţa imediat la orice jucător dacă ar simţi aşa ceva, indiferent de numele acestuia. Dacă este cineva din anturajul echipei care consideră că nu sînt pregătit pentru acest turneu, să vină şi să susţină asta cu argumente şi atunci mă retrag eu, chiar dacă singura şi cea mai mare ambiţie a mea a fost să joc la un turneu final. Nu vreau să mă considere unii o povară. Aş muri de ruşine să mă uit în ochii băieţilor dacă nu mi-aş da sufletul la antrenamente şi la meciuri”, a declarat ieri Marica.
dragos.stoica@jurnalul.ro

Dică, apărat

Prezent miercuri seară la B1 TV, Victor Piţurcă le-a luat din nou apărarea celor doi stelişti acuzaţi în ultima vreme de suporteri, respectiv Nicolae Dică şi Bănel Nicoliţă. “Dică este un jucător foarte important pentru echipa naţională. Cred că cei de la Steaua n-au găsit cel mai bun mod de comunicare cu el în ultima vreme, lucru care este valabil şi cu Nicoliţă, al cărui aport la performanţele din ultimii ani a fost foarte mare”, a declarat Piţurcă.

Griji cu Chivu

Căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu, va fi menajat la testul de mîine cu Muntenegru. “A venit obosit de la echipa de club, a avut cel mai lung sezon dintre toţi jucătorii, ca să nu mai spun că îl doare umărul şi atunci cînd aleargă în jurul terenului”, a explicat tehnicianul. În aceste condiţii, rolul de pe teren al căpitanului ar urma să fie preluat de Răzvan Cociş, dacă Piţurcă va începe cu o formaţie apropiată de cea cu care intenţionează să abordeze primul minut al meciului cu Franţa.

Destinaţiile tricolorilor

Majoritatea jucătorilor echipei naţionale şi-ar putea afla noile echipe încă înainte de startul Euro 2008. Cele mai importante mutări ar putea fi cea a starului de la Fiorentina, Adrian Mutu, la Schalke 04 sau cea a fundaşului stînga al lui Şahtior Doneţk, Răzvan Raţ (foto), la o altă echipă germană de Liga Campionilor, Hamburg. De asemenea, după un sezon excelent atît la Getafe, cît şi la echipa naţională, fundaşul dreapta Cosmin Contra, dorit de Dinamo şi de Poli Timişoara, este aproape de un transfer tot în Bundesliga, la VfB Stuttgart. Deşi nu fac parte din lotul pe care Victor Piţurcă va miza la turneul final, steliştii Ionuţ Rada (care nu s-a înţeles cu Poli Timişoara) şi Rică Neaga sînt şi ei cu un pas în prima ligă germană, fiind doriţi de Borussia Dortmund şi, respectiv, de Hannover ’96. Devenit indisponibil pentru Euro 2008, după o accidentare stupidă, portarul Rapidului, Dănuţ Coman, are două variante foarte tentante, fiind curtat de VfB Stuttgart şi de Juventus, acolo unde este dorit pentru a fi “rezerva” lui Gianluigi Buffon. Aflaţi în lotul pentru Austria şi Elveţia, steliştii Sorin Ghionea şi Bănel Nicoliţă se află şi ei în discuţii avansate privind  transferuri la echipe importante. Stoperul Ghionea este curtat de FC Basel, iar mijlocaşul Nicoliţă este aproape de un transfer în Anglia, fiind dorit de fosta adversară a Stelei din semifinalele Cupei UEFA, Middlesbrough. (Mihai Igiroşanu)

×
Subiecte în articol: sport piţurcă