x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Alexa, dorit capitan!

Dinamo - Alexa, dorit capitan!

de Dragos Stoica    |    28 Ian 2006   •   00:00
Dinamo - Alexa, dorit capitan!

Impresionati de faptul ca Dan Alexa a ales Dinamo in locul Stelei, suporterii "alb-rosiilor" l-au asteptat la aeroport pe fotbalist dupa revenirea din China.

In cursul serii de joi, mijlocasul Dan Alexa a revenit in tara, dupa un an si jumatate petrecut in China, la Beijing Guoan. Alaturi de fotbalist s-a intors si vicepresedintele dinamovist Gigi Netoiu, "artizanul" readucerii jucatorului in Soseaua Stefan cel Mare.

ADULAT. In pofida orei relativ tarzii, 22:30, Alexa a fost asteptat la Aeroportul Otopeni de aproximativ 30 de suporteri ai "cainilor", fotbalistul declarandu-se fericit ca va juca din nou pentru Dinamo. "Ma bucur ca i-am facut fericiti pe suporteri, dar in primul rand m-am facut fericit pe mine. Sincer, nu as fi putut sa plec in alta parte. Imi este dor de tot ceea ce inseamna Dinamo", a spus mijlocasul, care avea la gat o esarfa cu insemnele "cainilor rosii". Mai mult, suporterii prezenti i-au cerut acestuia sa devina capitanul echipei: "Consider ca mai intai trebuie sa joc titular si apoi, atat timp cat la echipa sunt Danciulescu si Florentin Petre, nici nu ma gandesc la asa ceva. Totodata, daca o sa-mi iasa jocul si o sa-mi mearga bine, normal ca ma voi gandi si la echipa nationala, in vizorul careia am mai fost si-mi doresc sa ajung din nou".

PLANURI
"Important este ca vin la Dinamo si ca, impreuna cu Danciulescu, cu Niculescu, cu Petre, cu Babicu si cu ceilalti de acolo, refacem haita. Daca imi va merge bine, ma gandesc sa ajung din nou si la echipa nationala"
Dan Alexa

LA FINAL
Readucerea lui Alexa reprezinta ultima mutare semnificativa la nivelul lotului dinamovist, din care au plecat in aceasta iarna Tamas si Plesan. "Chiar daca Plesan nu s-a adaptat la Dinamo, talentul ramane si poate va izbucni la Timisoara. Noi oricum avem 50% dintr-un eventual transfer. In afara de asta, cu banii luati pe el, avem un plus de un milion de de dolari, pe care-l putem dubla daca vom castiga campionatul", a spus presedintele Ioan Becali.

NETOIU, IMPRESIONAT
Vicepresedintele lui Dinamo, Gigi Netoiu, a declarat ca tratativele cu cei de la Beijing Guoan au fost foarte dure. "Important este ca am gasit o bresa si am reusit acest transfer. Au fost multe momente in care transferul era ca si cazut, dar acum conteaza rezultatul. Oricum a meritat tot efortul. El si-a dorit foarte tare sa vina, si pentru mine a fost o surpriza placuta", a spus Netoiu. Fara sa se fi asteptat ca suporterii sa-i primeasca de la aeroport, oficialul dinamovist a fost la randul sau foarte marcat, neputandu-se stapani sa nu verse chiar cateva lacrimi: "Este un gest realmente deosebit, chiar nu stiu ce mai poate fi spus". Netoiu a mentionat ca au mai ramas cateva detalii de pus la punct, dar important este ca acestea se pot rezolva. Deocamdata, Alexa nu va pleca in turneul de pregatire pe care Dinamo il efectueaza in Cipru, urmand sa se antreneze singur in tara, pentru a-si reveni dupa diferenta de fus orar.
×
Subiecte în articol: sport dinamo