x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Benfica 1-2 / Ucisi de "vulturi"

Dinamo - Benfica 1-2 / Ucisi de "vulturi"

de Daniel Stan    |    23 Feb 2007   •   00:00
Dinamo  -  Benfica 1-2  / Ucisi de "vulturi"

Potrivit Legilor lui Murpy, ceea ce incepe prost se termina la fel, astfel ca, dupa esecul suferit la Lisabona, Dinamo a pierdut si returul de la Bucuresti.

Intre fatidicul minut 89 de pe Estadio da Luz si partea a doua a disputei de aseara din Stefan cel Mare, elevii lui Mircea Rednic au avut o singura faza de Doamne-ajuta: Pulhac l-a servit inspirat in adancime pe Catalin Munteanu, iar cel poreclit Cap de Zmeu l-a invins pe Quim.

MODESTI. In rest, nimic. "Cainii" s-au complacut intr-un joc lipsit de consistenta, la adapostul alibiului clasic, tradus prin lipsa de experienta. Invitati sa atace, lusitanii au intors imediat rezultatul, prin reusitele lui Anderson si Katsouranis, in urma a doua lovituri de colt tratate cu fundul de fundasii dinamovisti. Rednic a mai avut insa in echipa si alte maini moarte in afara fundasilor. Balace a fost la fel de bezmetic ca si in meciul tur, iar Niculescu a pedalat in gol in asteptarea unei lovituri libere izbavitoare. O nota buna pentru Lobont, care a spalat din nou rusinea alor sai, si pentru Pulhac, mult mai prezent in joc decat greii echipei.

"Atat putem!"

Si mai increzator in sansele echipei sale dupa primele 45 de minute ale meciului, la capatul carora Dinamo avea avantaj de un gol pe tabela, antrenorul Mircea Rednic (foto) a resimtit din plin socul provocat de reusitele lusitanilor din partea secunda. explicaTii. Dupa meci a aparut resemnat la conferinta de presa si a furnizat cauzele esecului: "Benfica are o mai mare experienta decat noi. Dupa ce am primit acel gol in debutul celei de-a doua reprize, cand noi nici nu ne asezasem bine pe teren, am cedat initiativa si n-am reusit sa ne mai revenim. Pacat de prima repriza, insa atat poate Dinamo la ora actuala. Am luat doua goluri din faze fixe, desi stiam ca Benfica exceleaza la acest capitol".

CRITICI. Vladimir Cohn a fost mai transant. "Nu le-am pus probleme. Ei au avut o posesie mult mai buna, iar eu tin sa-i multumesc lui Lobont pentru ca a facut din nou un meci bun, dupa cel de la Lisabona, si ne-a dovedit ca am facut bine atunci cand l-am transferat", a spus actionarul dinamovist. "Trebuie sa facem investitii serioase in infrastructura, in absolut tot, daca dorim sa ne luptam de la egal la egal cu echipe ca Benfica, altfel nu avem nici o sansa", i-a atacat din nou pe conducatorii clubului fostul vicepresedinte al "alb-rosiilor", Gigi Netoiu. "A fost o victorie justa a noastra. Este o victorie foarte importanta pentru Portugalia in lupta pentru coeficientii UEFA", a declarat dupa meci antrenorul Benficai, Fernando Santos.

Badea se implica

NEGOCIATOR. Presedintele Nicolae Badea insista pentru ramanerea lui Raducioiu in Stefan cel Mare
Chiar daca a anuntat ca va pleca astazi din tara doar pentru a-si rezolva unele probleme personale, surse din cadrul clubului Dinamo sustin ca, aproape sigur, Florin Raducioiu nu va mai reveni la gruparea din "Stefan cel Mare".

SINGUR. Unul dintre actionari sustine ca la mijloc este vorba doar de sotia sa, care nu a acceptat niciodata sa locuiasca in Romania. "Nu este vorba de vreo discutie in contradictoriu cu persoane din conducere. Pur si simplu nu suporta singuratatea. Daca ar fi avut probleme cu Danilescu sau Buduru, asa cum s-a auzit, ar fi intervenit Cristi Borcea, doar el l-a adus la Dinamo", a declarat oficialul "cainilor". Cum Raducioiu este foarte iubit de suporteri, fiind un produs suta la suta al lui Dinamo, atat directorul executiv Cristi Borcea, cat si presedintele Nicolae Badea, incearca pe ultima suta de metri sa-l convinga sa se razgandeasca.

PLECARE. Actualul manager sportiv urmeaza sa plece astazi acasa, la Monte Carlo, dupa care, impreuna cu sotia si copiii, va merge in Italia, acolo unde cei doi mai detin o proprietate, in apropiere de Brescia. "Plec doar pentru cateva zile, poate o saptamana. Dar ma voi intoarce sa continui munca inceputa la Dinamo", a declarat Raducioiu, insa posibil ca vorbele sa fi fost spuse pentru a nu strica atmosfera dinaintea returului cu Benfica. Sotia sa, Astrid, nu s-a adaptat cu viata din capitala Romaniei.

BENFICA VA COLABORA CU CFR CLUJ
Miercuri seara, la Bucuresti, conducerea Benficai si cea a CFR Cluj au avut o noua discutie pe marginea unui proiect de colaborare la care se lucreaza de mai mult timp. "Proiectul capata contur pe zi ce trece si suntem foarte bucurosi. Am discutat cu prietenii de la Benfica despre o colaborare pe mai multe planuri, marketing, management sportiv sau copii si juniori. Mai avem de pus la punct doar cateva mici detalii pana la definitivarea proiectului", a declarat presedintele clujenilor, Iuliu Muresan. Partile se vor intalni saptamana viitoare, la Lisabona, cand Benfica va sarbatori 103 ani de la infiintare, prilej cu care se spera ca actele de colaborare vor fi parafate.
×
Subiecte în articol: sport dinamo benfica