x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Benfica / "Nu vrem sa dezamagim!"

Dinamo - Benfica / "Nu vrem sa dezamagim!"

de Daniel Stan    |    22 Feb 2007   •   00:00
Dinamo  -  Benfica / "Nu vrem sa dezamagim!"

Returul cu gruparea lusitana pleaca de la 0-1 si se va juca pe un stadion arhiplin, toate biletele fiind vandute. Meciul va incepe la ora 20:45 si va fi transmis in direct de TVR 1.

Dinamovistii au intrat de marti in cantonament, in vederea returului cu Benfica Lisabona, singura problema de lot fiind Adrian Cristea. "Voi decide in ziua meciului daca poate evolua. Este un jucator important, insa am nevoie de jucatori apti 100%", a declarat Mircea Rednic.

OPTIMISTI. "Ne dorim foarte mult sa ne calificam. La cum ii simt pe baieti, toti sunt optimisti. Trebuie sa fim inteligenti si sa avem rabdare. Avem nevoie de cel putin un gol, dar este foarte important sa nu primim", a mai adaugat tehnicianul "cainilor". Acesta a vizionat mai multe meciuri ale adversarului si este de parere ca Benfica joaca la greseala adversarului: "Vom pune presiune pe portughezi, dar trebuie sa o facem cu luciditate. La ce am vazut, ei asteapta greseli, tactica pe care cred ca o vor folosi si la meciul retur. Cunosc foarte bine Benfica". Directorul executiv, Cristi Borcea, crede in calificare: "Am pornit cu sansa a doua, dar ne vom califica. Suporterii vor face o atmosfera fantastica". Golgeterul echipei, Claudiu Niculescu, isi doreste sa inscrie: "Sunt atacant si la altceva nu pot sa ma gandesc. Sper sa reusesc sa inscriu cel putin un gol".

INCREDERE. Presedintele Nicolae Badea, alaturi de Cornel Dinu si unul dintre actionari, Vasile Turcu, i-a vizitat pe jucatori la Saftica. "Am incredere in echipa, jucatorii sunt foarte motivati. Ar fi o performanta extraordinara sa ne calificam. Ne trebuie curaj." Jucatorii Benficai au efectuat aseara antrenamentul oficial, unul dintre cei mai in verva jucatori fiind atacantul italian Miccoli, autorul singurului gol de la Lisabona. "Chiar daca lipseste Rui Costa, il au pe Miccoli, care este in mare forma. E un fotbalist important pentru ei. Sper ca aparatorii sa reuseasca sa-l anihileze", a comentat Mircea Rednic. O surpriza din partea tehnicianului "cainilor" ar putea fi titularizarea lui Ze Kalanga, asta chiar daca Adrian Cristea va fi refacut pana la ora jocului, acesta urmand a evolua in zona centrala.

Borcea: "Rednic este cel mai bogat antrenor"

Referitor la oferta pe care Mircea Rednic o are de la echipa belgiana FC Bruges, directorul executiv al "cainilor", Cristi Borcea, a declarat: "Rednic este cel mai bogat antrenor din Romania, dar, oricum, nu antreneaza pe bani". Oficialul dinamovist a mai adaugat: "Chiar credeti ca ma putea lasa acum?". Tehnicianul ros-albilor are un contract de 96.000 de euro pe sezon, dar poate ajunge la 300.000, din prime de obiectiv.

STRATEGIE
"Este cel mai important joc si pentru mine, si pentru jucatori. Nu am mai pierdut de mult timp pe propriul stadion si sunt convins ca suporterii ne vor ajuta. Cu rabdare si multa inteligenta, sigur ne vom califica. Acum nu mai conteaza prime, bani sau alte stimulente. Este vorba de ambitie si de performanta"
Mircea Rednic
antrenor Dinamo

RADUCIOIU
Directorul sportiv al "cainilor", Florin Raducioiu (foto), a declarat ieri ca are unele probleme si, dupa returul cu Benfica, va pleca pentru o perioada in Italia. "E adevarat ca trebuie sa plec in Italia pentru o problema personala despre care nu-mi place sa vorbesc. O sa stau acolo cateva zile, poate o saptamana, dar ma voi intoarce pentru a-mi continua munca inceputa la Dinamo. Mai presus de orice zvon lansat cu rautate este insa meciul cu Benfica; echipa are nevoie de liniste", a spus Raducioiu.
STADION
In perspectiva cuceririi titlului si a accederii directe in grupele Ligii Campionilor, directorul executiv, Cristi Borcea, este revoltat pentru ca sunt sanse minime ca echipa sa evolueze pe propriul stadion (foto). "Imi fac griji. Asta e Romania. Daca va trebui sa jucam cu Chelsea sau cu Barcelona, o vom face pe un stadion de 10.000 de locuri", a declarat oficialul "cainilor". De altfel, conducerea dinamovista s-a decis asupra locului unde va evolua echipa: Piatra-Neamt.
×
Subiecte în articol: sport benfica