x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Dinu sufla in ceafa lui Andone

Dinamo - Dinu sufla in ceafa lui Andone

de Mihai Igirosanu    |    31 Aug 2005   •   00:00
Dinamo  - Dinu sufla in ceafa lui Andone

Luni seara conducerea lui Dinamo l-a numit pe Cornel Dinu in functia de director tehnic. Deranjat, antrenorul Ioan Andone a vrut ieri sa demisioneze.

Luni seara, intre orele 18:30 si 20:30, actionarii lui FC Dinamo au fost in sedinta la baza Keoke. Intalnirea condusa de presedintele executiv Ioan Becali s-a incheiat cu numirea administratorului-delegat, Cornel Dinu, in functia de director tehnic.

Iritat de modificarile adoptate luni seara, antrenorul Ioan Andone a fost ieri la un pas sa demisioneze. In jurul orei 14:00, el l-a sunat pe un angajat al clubului, informandu-l ca vrea sa plece.

EVENIMENTE. La ora 16:00, Ando s-a razgandit brusc, motivele fiind necunoscute. Intr-o discutie particulara, tehnicianul si-a confirmat intentia de a demisiona, dar se pare ca o discutie cu conducerea l-ar fi determinat sa renunte la idee. Pe langa presedintele Becali, la sedinta de luni au participat Cristi Borcea, Cornel Dinu, Constantin Turcu, Vladimir Kohn, Gigi Netoiu, Nicolae Badea, Bagher Karimzadeh, Florin Busca, Dragos Savulescu, antrenorul Ioan Andone si chestorul Nicolae Berechet.

IMPLICARE. Cand a parasit localul de la Keoke, alaturi de Cristian Borcea, Gigi Netoiu si Cornel Dinu, Ioan Becali a fost cel care a anuntat numirea lui Dinu: "Am analizat situatia echipei si am hotarat ca Dinu sa se implice mai mult in relatia asta. Va fi directorul nostru tehnic. Probabil, saptamana viitoare, cand va avea loc Adunarea Generala a Actionarilor, vom oficializa aceasta decizie prin includerea in organigrama. Daca tot avem o comoara ca Dinu, de ce sa nu folosim capacitatile dansului? Prin implicarea domnului Dinu vom sti mai multe si de la prepara-torul fizic despre modul in care este pregatita echipa, dar nu va conditiona neaparat alcatuirea formatiei".

EXPLICATII. Becali a incercat sa explice consecintele acestei modificari: "Nu cred ca l-a deranjat pe Andone numirea lui Dinu, pentru ca ei oricum au o relatie, iar Dinu participa la antrenamente si la sedintele tehnice. Dar daca nu era in organigrama, nu avea tupeul necesar. Nu mai vreau ca in avion domnul Andone sa citeasca o carte, domnul Dinu sa citeasca alta carte si sa nu se vorbeasca despre urmatorul meci pe care-l jucam sau despre meciul pe care l-am jucat", a declarat presedintele "cainilor".

SPRIJIN
"Daca tot il avem pe Dinu, simbolul nostru, emblema noastra, vrem sa stea mai aproape de echipa la antrenamente si la sedintele tehnice. Necalificarea in Cupa UEFA, o eventuala infrangere, caderea pe locul trei sau patru sau chiar mai jos nu vor pune in discutie inlocuirea lui Andone. Eu sunt de partea lui Andone si il voi apara intotdeauna" - Ioan Becali, presedinte executiv FC Dinamo

REACTIE
"Relatia cu Andone va fi una stransa, decenta. Deciziile asupra echipei sunt, ca pretutindeni in lume, ale antrenorului. Jocul poate fi imbunatatit atat in calitate, cat si in eficienta. Asa cum s-a intamplat si in ultimii ani. Pe scut trebuie sa stea echipa, nu eventuale nume particulare" - Cornel Dinu, director tehnic FC Dinamo

TRECUT
In urma cu trei ani, la 1 august 2002, dupa ce Dinamo iesea cu dubla infrangere din confruntarile cu FC Bruges, contand pentru turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, Ioan Becali era primul contestatar al antrenorului de atunci, Cornel Dinu. "Pe banca echipei Dinamo nu vad decat trabucuri, tigarete, insa nu si carnete cu insemnari. Este timpul ca noua generatie de antrenori sa iasa la rampa", spunea actualul presedinte dinamovist. Luni seara, el si-a modificat clar opinia despre Dinu, pe care l-a considerat o "comoara", simbol al lui Dinamo si solutia cea mai viabila pentru imbunatatirea jocului. Nu este prima oara cand, in functie de interese sau de moment, personajele din fotbalul romanesc isi schimba punctele de vedere sau reactiile.

Manevre financiare

Desi presedintele Becali declara peste tot ca il sprijina pe antrenorul Ioan Andone (foto), lucrurile par a sta cu totul altfel. Pozitia tehnicianului nu mai este la fel de sigura, iar nume apropiate lui Becali, ca Gica Hagi sau ca Dan Petrescu, sunt tot mai des vehiculate cand vine vorba de postul de antrenor principal al trupei din Stefan cel Mare. Totusi, se aude ca inla-turarea lui Andone nu este chiar atat de simpla, o eventuala demitere urmand a afecta financiar conducerea lui Dinamo, care ar trebui sa-i achite antrenorului banii pana la incheierea contractului. Astfel, impingerea lui Dinu catre banca tehnica este perceputa ca o incercare subtila de a pune presiune pe umerii lui Andone, pe care il asteapta o perioada "de foc" - dubla cu Everton, din Cupa UEFA, si meciuri dificile in campionatul intern. In cazul in care antrenorul si-ar prezenta demisia pe biroul presedintelui Ioan Becali, conducerea "cainilor" n-ar mai trebui sa-i plateasca nimic. Surse din cadrul clubului sustin ca in cazul in care Andone nu ar fi acceptat numirea lui Cornel Dinu in functia de director tehnic, ar fi avut doar varianta demisiei, situatie in care ar fi trebuit sa achite clauza de reziliere a contractului, estimata la 300.000 de dolari.
×
Subiecte în articol: sport dinamo becali ioan dinu andone