x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - FC Vaslui: 2-0 / S-au spart spartanii

Dinamo - FC Vaslui: 2-0 / S-au spart spartanii

de Daniel Stan    |    06 Aug 2007   •   00:00
Dinamo - FC Vaslui: 2-0 / S-au spart spartanii

După ce au pierdut Supercupa in dauna Rapidului şi au invins cu noroc la Buzău, in prima etapă, campionii au cedat ruşinos pe teren propriu in faţa Vasluiului, anunţănd o perioada neagră in Ştefan cel Mare.

După ce au pierdut Supercupa in dauna Rapidului şi au invins cu noroc la Buzău, in prima etapă, campionii au cedat ruşinos pe teren propriu in faţa Vasluiului, anunţănd o perioada neagră in Ştefan cel Mare.

Campioni, spartani, cei mai buni! Dinamoviştii debordau de optimism in perioada de pregătire. Au fost de-ajuns căteva meciuri oficiale şi "campionii amicalelor" au clacat. "Imi este ruşine", a declarat antrenorul Mircea Rednic la finele eşecului umilitor din "Groapă", 0-2 cu FC Vaslui.

RĂZBUNARE. Directorul general al "căinilor" nu-şi mai incăpea in piele după transferurile verii. "Nu vom avea rivali", spunea Cristi Borcea. Sămbătă seară insă chiar au avut un rival. Din fericire, nu a fost Lazio, puntea spre grupele Ligii Campionilor, visul de ani buni al dinamoviştilor, ci modesta FC Vaslui. Iar moldovenii, excelent conduşi in teren de antrenorul-jucător Dorinel Munteanu, au dat lovitura. Culmea, unul dintre marcatori a fost Silviu Bălace, jucător aruncat de Dinamo in vară. "Nu am căutat răzbunarea, dar a ieşit bine. Eu nu mi-am propus decăt să marchez. Am fost mai mult decăt motivat", a spus fostul jucător dinamovist.

AMENZI. Tehnicianul "căinilor" era negru de supărare la final: "Principalul vinovat sunt eu. Am avut prea mare incredere in unii jucători, care doar s-au plimbat pe teren. Vor fi schimbări majore in echipă pănă la meciul cu Lazio. Vasluiul a meritat victoria". La răndul său, Cristi Borcea a spus că jucătorii vor fi sancţionaţi financiar: "Aşa cum le-am dat bani la victorii, acum vor fi nevoiţi să plătească amenzi. Regulamentul e clar in acest sens". Preşedintele CA, Nicolae Badea, a declarat că Rednic trebuie să analizeze eşecul: "Suntem foarte afectaţi, iar antrenorul trebuie să işi dea seama unde s-a greşit". Oficialul dinamovist a lăsat de inţeles că nu s-a făcut un capăt de ţară din acest eşec: "Este foarte important atăt campionatul, căt şi Liga Campionilor. Nu a fost decăt o infrăngere, campionatul abia a inceput şi este timp să remediem problemele".

Nervos

"Este o mare ruşine pentru noi. Suntem de toate, spartani, campioni, dar jucătorii trebuie să inţeleagă că asta a fost sezonul trecut. Acum am luat-o de la zero şi doar simpla prezenţă in teren nu rezolvă problemele. Se vor schimba multe"

Mircea Rednic ,antrenor Dinamo

Modestie

"Sunt foarte bucuros de succes, dar conştient că nu a fost decăt o victorie in faţa unui adversar care a prins o zi mai slabă. Noi suntem o echipă modestă, nu ne găndim la cupele europene. Dinamo işi va reveni pănă la meciul cu Lazio"

Dorinel Munteanu, antrenor FC Vaslui

Lazio, invinsă de Atletico Madrid

Adversara "căinilor" in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, Lazio Roma, nu are evoluţii concludente in meciurile de verificare. Sămbătă, formaţia romană a fost invinsă, scor 1-3, de Atletico Madrid, in finala mică a turneului de la Amsterdam. Golul italienilor, la care nu a evoluat golgeterul echipei, macedoneanul Pandev, a fost reuşit de Mauri (’67). In finală, Ajax Amsterdam a fost invinsă, scor 0-1, de Arsenal Londra, fostul stelist George Ogăraru fiind integralist la gruparea olandeză. Celălalt romăn de la Ajax, Mitea, nu a evoluat, fiind accidentat.

Şedinţă de urgenţă

Finalul partidei cu FC Vaslui i-a băgat in şedinţă pe conducătorii dinamovişti, care au discutat mai bine de două ore. Preşedintele Nicolae Badea, directorul general Cristi Borcea şi acţionarii Vasile Turcu, Florian Walter şi Dragoş Săvulescu, plus fostul impresar Ioan Becali au analizat eşecul suferit in faţa moldovenilor. In acelaşi timp, şefii "căinilor" au discutat şi despre dubla manşă din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, cu italienii de la Lazio. "Pe toţi ne-a durut această infrăngere, la care nu ne găndeam. Strategia este stabilită, dar datele problemei se mai pot schimba, in funcţie de cum evoluează lucrurile. Deocamdată, obiectivele nu sunt in pericol", a declarat Nicolae Badea. Foarte posibil, in structura de conducere a campionilor ar putea reveni Ioan Becali, dar şi Gigi Neţoiu. "Sunt doi dinamovişti adevăraţi şi sunt oricănd bineveniţi la club", a spus Vasile Turcu.

Dată schimbată

Meciul Lazio Roma - Dinamo Bucureşti, din prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, se va disputa la 14 august, şi nu la 15 august, cum s-a decis la tragerea la sorţi, informează agenţia Datasport. Organizatorii au luat această decizie din motive legate de incasări, deoarece la 15 august in Italia se sărbătoreşte Ferragosto, foarte mulţi oameni plecănd la picnicuri sau in staţiuni. Returul se joacă la 28 sau la 29 august, la Bucureşti.

Etapa a-2-a:

Vineri

Farul - Steaua 0-1

N. Dică (’62)

Ceahlăul - Gloria Buzău 4-0

Cebotaru (’37), Rusmir (’67),

V. Frunză (’88), Ayza (’90)

Sămbătă

UTA - Dacia Mioveni 1-0

Bălţoi (’67)

Poli Iaşi - "U" Craiova 2-1

Mijin (’44), Bălbă (’70) / Ciucă (’67)

Dinamo - FC Vaslui 0-2

Bălace (’47), Ad. Gheorghiu (’67)

Ieri

FC Unirea - "U" Cluj 3-2

Dănălache (’75, ’86), B. Stancu(’85-pen)/ Olah (’29), Goga (’42)

Pandurii - Oţelul 1-0

L. Mihai (’55)

Rapid - Gloria Bistriţa 2-2

Buga (’26), Mazilu (’75)/ Tilincă (’54), Coroian (’90)

CFR Cluj - Poli Ştiinţa Timişoara 2-2

Semedo (’3), Trică (’30)/ Pleşan(’13, ’66)



Clasament:

1. Steaua 3-1 6p

2. Poli Ştiinţa Timişoara 5-3 4p

3. FC Vaslui 4-2 4p

4. FC Unirea 5-4 4p

5. Rapid 4-3 4p

6. CFR Cluj 3-2 4p

7. UTA 3-2 4p

8. Pandurii 2-1 4p

9. "U" Craiova 5-2 3p

10. Ceahlăul 5-2 3p

11. Poli Iaşi 3-4 3p

12. Dinamo 2-3 3p

13. Gloria Bistriţa 4-4 2p

14. "U" Cluj 3-4 1p

15. Dacia Mioveni 1-3 0p

16. Oţelul 0-2 0p

17. Gloria Buzău 1-6 0p

18. Farul 0-5 0p

Etapa următoare: Vineri (10 august): Dacia Mioveni - FC Vaslui (19:30, Telesport), Ceahlăul - Dinamo (20:30, Kanal D); Sămbătă (11 august): Oţelul - FC Unirea (17:00, TVR 1), Gloria Bistriţa - UTA (18:00, Telesport), Poli Ştiinţa Timişoara - Pandurii (18:45, Naţional TV), Steaua - Poli Iaşi (20:45, Antena 1); Duminică (12 august): Gloria Buzău - Farul (18:00, Telesport), "U" Cluj - Rapid (18:15, Kanal D), "U" Craiova - CFR Cluj (20:15, Naţional TV).

×
Subiecte în articol: sport dinamo august vaslui lazio