x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo hiberneaza in fruntea tronului

Dinamo hiberneaza in fruntea tronului

de Mihai Igirosanu    |    06 Dec 2005   •   00:00
Dinamo hiberneaza in fruntea tronului

Duminica seara s-a incheiat unul din cele mai spectaculoase si mai disputate sezoane din fotbalul intern. Dupa o lupta pasionanta in doi, Dinamo a devenit campioana de toamna, devansandu-si cu un punct eterna rivala, Steaua.

Duminica seara s-a incheiat unul din cele mai spectaculoase si mai disputate sezoane din fotbalul intern. Dupa o lupta pasionanta in doi, Dinamo a devenit campioana de toamna, devansandu-si cu un punct eterna rivala, Steaua.

Ierarhia finala a turului s-a stabilit in ultima etapa, cand trupa din Stefan cel Mare a profitat de sincopa neasteptata a campioanei, Steaua, care n-a putut obtine decat un 2-2 in Ghencea impotriva nou-promovatei FC Vaslui.

LUPTA. Desi inaintea sezonului candidate pentru titlu erau destule, Dinamo si Steaua s-au distantat, treptat. In ciuda deselor sincope, cele mai galonate echipe din fotbalul romanesc au lasat clar de inteles ca, si anul acesta, lupta pentru coroana cu lauri va insemna tot o lupta cu circuit inchis. Cu tot parcursul european fara cusur, Rapidul a insemnat o mare dezamagire in Divizia A, aflandu-se momentan la o distanta de 10 puncte fata de liderul Dinamo. Echipele de top ale provinciei, Poli Timisoara, Farul sau CFR Cluj, si-au confirmat dominatia, insa par sa nu aiba forta de a deranja suprematia celor doua forte ale Capitalei.

SALT. In acest sezon, campionatul intern s-a remarcat printr-o corectitudine aproape desavarsita, fapt care a condus, indubitabil, la rezultatele foarte bune obtinute de reprezentantele noastre in Cupa UEFA. Turul de campionat se va incheia, oficial, pe 10 decembrie, cand este programat ultimul meci, Rapid - Jiul Petrosani, amanat din Etapa a 15-a. Saltul evident la capitolul calitate este umbrit, insa, de starea jalnica a suprafetelor de joc. Cu exceptia Giulestiului al carui gazon a facut fata onorabil intemperiilor, celelalte terenuri sunt depasite si creeaza o imagine cenusie unui fotbal care abia a inceput sa scoata capul la lumina. Ultimele meciuri europene, Steaua - Halmstads si Dinamo - TSKA Moscova, incheiate cu succese ale echipelor noastre, s-au desfasurat pe terenuri aproape impracticabile. Steaua si Dinamo au anuntat demararea foarte rapida a lucrarilor. Ros-albastrii vor evolua in retur pe stadionul "Lia Manoliu", in vreme ce "cainii" urmeaza sa-si decida si ei gazda pentru partea a doua a campionatului.

MULTUMIT
"Am avut o partida extrem de grea, in conditiile in care am jucat joi in UEFA si am dat totul. Daca aveam prospetime dadeam gol mai repede si castigam la scor. Victoria este indiscutabila, iar faptul ca am revenit pe primul loc ma bucura mult. E parerea domnului Becali daca a spus inaintea etapei ca ierarhia este cea adevarata" - Ioan Andone, antrenor Dinamo

OPTIMIST
"A fost un joc placut, cu foarte multe faze, lupta si patru goluri. Am facut toate greselile pe care le puteam face. Dar acesta este fotbalul. Le-am spus jucatorilor in vestiar, dupa meci, ca titlul nu este jucat, razboiul este lung, o sa mai pierdem si noi si ei. Trebuie sa ne odihnim si sa jucam cu curaj la Berlin" - Oleg Protasov, antrenor Steaua

FERICIRE
Victoria obtinuta in minutul 89 contra Timisoarei a declansat fiesta in Stefan cel Mare. Trecerea nesperata pe prima pozitie a innebunit de fericire suflarea dinamovista. "Avem acum alte sarbatori. E normal sa fim pe primul loc, pentru ca am avut un inceput mai bun, chiar daca am avut si cateva sincope. Am luat Supercupa, suntem foarte aproape de o calificare in primavara europeana si suntem campioni de toamna", a declarat directorul executiv, Cristian Borcea. "Daca Dinamo este pe primul loc, atunci inseamna ca merita", a fost de parere si presedintele LPF, Dumitru Dragomir.

SUPERSTITIE
"M-au contestat de doua ori si am castigat de doua ori. Suporterii nu vor mai avea insa favoruri, va fi treaba lor cum intra in stadion si isi vor organiza singuri deplasarile", a afirmat presedintele Ioan Becali, care a luat aceasta atitudine ca pe o superstitie. Jucatorii dinamovisti, in frunte cu capitanul Florentin Petre au declarat ca le sunt recunoscatori vasluienilor pentru remiza scoasa in Ghencea: "Am discutat cu Ionut Badea si mi-a spus ca va face totul ca sa ne scoata campioni de toamna. Am inteles ca a iesit cu capul spart si ii voi da tot ce va vrea el."

Dezamagire in Ghencea

IN GENUNCHI. Bostina a facut un meci mare contra Vasluiului, dar insuficient pentru Steaua ca sa castige

Semiesecul cu FC Vaslui a produs o mare dezamagire in randul jucatorilor, antrenorilor, conducatorilor si celor aproximativ 15.000 de suporteri veniti in Ghencea sa vada ultimul meci al favoritilor din acest sezon. Unul din cei mai afectati stelisti a fost chiar capitanul Mirel Radoi. Majoritatea jucatorilor campioanei a acuzat starea jalnica a terenului, care le-a afectat clar stilul ofensiv, bazat pe combinatii in viteza. "Stiam ca o sa fie un meci greu, ca echipa din Vaslui o sa joace pe viata si pe moarte. Se mai intampla si astfel de rezultate. Din pacate, din retur vom juca pe alt stadion, unde atmosfera nu va mai fi ca in Ghencea si acest lucru va fi in defavoarea noastra. De acum inainte trebuie sa jucam fiecare meci pe viata si pe moarte", a declarat Radoi. Fostul stelist, Claudiu Raducanu, actualmente la FC Vaslui l-a aprobat pe Radoi. "Gigi Becali ar trebui sa refaca gazonul pentru acesti jucatori care se daruiesc". IN GENUNCHI. Bostina a facut un meci mare contra Vasluiului, dar insuficient pentru Steaua ca sa castige
×
Subiecte în articol: sport steaua dinamo meci