x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO - JIUL 1-1 / Mineriada in Stefan cel Mare

DINAMO - JIUL 1-1 / Mineriada in Stefan cel Mare

de Sorin Anghel    |    31 Oct 2005   •   00:00
DINAMO  -  JIUL 1-1 / Mineriada in Stefan cel Mare

Disputat cu portile inchise, meciul dintre "caini" si "mineri" s-a incheiat cu o remiza, antrenorul gazdelor fiind in pericol de a fi demis daca nu castiga partida cu Levski, de la Sofia.

"Cine vine-n Groapa fara cinci nu scapa!", aceasta era lozinca preferata a "cainilor" dupa victoriile la scor cu FCM Bacau, Everton, Rapid si CFR Cluj. Euforia a trecut, iar Dinamo a ajuns acum sa remizeze pe teren propriu cu echipe pe care nici nu visa sa nu le invinga, Heerenveen si Jiul Petrosani. In aceste conditii, sloganul dinamovistilor a devenit: "Cine vine-n Groapa fara punct nu pleaca!".

PESIMIST. Remiza de sambata seara, 1-1, realizata de Dinamo pe teren propriu, l-a descumpanit pe Ioan Andone. "Le-am atras atentia jucatorilor mei ca Jiul a facut partide bune in deplasare. Am pregatit bine jocul, dar, curios, totul a iesit pe dos. N-am facut presing, nici posesie n-am avut, iar ocaziile pe care ni le-am creat le-am ratat cu seninatate, iar in fotbal se intampla sa platesti pentru asta. Daca se intampla la fel si la Sofia, nu avem nici o sansa", a afirmat Andone.

FERICIT. Pentru prima oara in acest sezon, patronul Jiului, Alin Simota, s-a aratat multumit. "Am facut o partida buna astazi, impotriva uneia dintre cele mai bune echipe ale campionatului. Antrenorul Chirila trebuie felicitat pentru rezultatul de astazi, chiar daca in trecut mi-am exprimat nemultumirea fata de el. Jiul a castigat astazi un punct mare", a subliniat Simota.

VOR LA MASA VERDE
La finalul jocului, conducatorii "cainilor" au depus o contestatie legata de folosirea lui Ciprian Petre de catre formatia din Petrosani. Gazdele sustin ca Jiul nu a platit suma de transfer catre clubul Juventus Bucuresti si ca fotbalistul a fost folosit fara drept de joc. "E un litigiu pe rol. Avem sa le dam niste bani, le-am dat o parte, urmeaza sa le mai dam altii. Ciprian Petre este legitimat cu acte in regula la LPF. Nu se pune problema ca nu avea drept de joc", ne-a declarat George Boboc, vicepresedintele "minerilor". Daca se va gasi justificata contestatia, Dinamo ar putea castiga meciul cu Jiul cu 3-0.

MOTI PICA IN DIZGRATIE
Unul dintre cei mai slabi oameni ai lui Dinamo din ultimele meciuri a fost fundasul Cosmin Moti. Dupa meciul cu Petrolul, scor 1-2, din Cupa Romaniei, care a dus la eliminarea "cainilor", And one i-a reprosat fundasului primul gol al ploiestenilor. "M-ati tradat", a strigat antrenorul in directia lui Moti si a lui Zicu. In partida cu Jiul, Moti a provocat penalty-ul din care oaspetii au deschis scorul, fiind eliminat. Etapa de suspendare pe care o va primi nu il va deranja prea tare pe dinamovist, care sambata viitoare va fi prezent la Tg. Jiu, unde este invitat la o nunta, impreuna cu prietena sa, Valentina Udrea.

UN NOU SCANDAL CU TAMAS
Fundasul lui Dinamo, Gabriel Tamas, a fost implicat intr-un incident in noaptea ce a urmat meciului cu Jiul. Jucatorul echipei nationale s-a luat la cearta cu un suporter al Stelei la o discoteca din Brasov. "Imediat dupa meciul cu Jiul, am plecat la Brasov impreuna cu tatal meu. De acasa i-am anuntat pe parinti ca plec sa salut niste prieteni, la o discoteca aflata la cateva sute de metri de casa. De cand am intrat in discoteca am fost provocat de o persoana aflata la alta masa. Era un fan stelist. Cu trecerea timpului, provocarile au fost tot mai dese, motiv pentru care am ripostat", a spus Tamas.
×
Subiecte în articol: sport dinamo jiul