x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo- Momentul adevărului

Dinamo- Momentul adevărului

de Daniel Stan    |    10 Aug 2007   •   00:00
Dinamo- Momentul adevărului
Sursa foto: Michele Ricci/

Campionii au ca obiectiv imediat victorie la Piatra-Neamţ astăzi şi un rezultat favorabil marţi, la Roma, in prima manşă cu Lazio, din turulul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Campionii au ca obiectiv imediat victorie la Piatra-Neamţ astăzi şi un rezultat favorabil marţi, la Roma, in prima manşă cu Lazio, din turulul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Antrenorul "căinilor", Mircea Rednic, a decretat stare de necesitate după eşecul cu FC Vaslui. "Am uitat de eşecul cu Vaslui, dar urmează o săptămănă grea. Două succese şi ne revenim", a spus "Puriul".

VIITOR. Directorul general al "căinilor", Cristi Borcea, i-a vizitat pe campioni la Săftica: "Jucătorii nu vor plăti nici o amendă. Suntem campioana Romăniei, ne luptăm pentru calificarea in grupele Ligii Campionilor, iar la echipă nu este nici o tensiune. Am pierdut cu Vasluiul, ne vom reveni ulterior. Urmează o săptămănă de foc. Suntem obligaţi să batem la Piatra-Neamţ, iar la Roma, cu Lazio, să nu pierdem". Oficialul dinamovist a mai adăugat: "Viitorul este al nostru". De luni, Mircea Rednic şi-a băgat "căinii" in semicantonament la Săftica. "Nu este vorba de o pedeapsă, ci doar de faptul că avem de pregătit două meciuri foarte importante", a declarat "Puriul". Portarul Bogdan Lobonţ este mult mai motivat după calificarea rivalilor din Ghencea: "Victoriile Stelei ne obligă să trecem de la Lazio. Dar inainte este partida cu Ceahlăul, in care trebuie să invingem".

ADVERSAR. Administratorul delegat al campioanei, Cornel Dinu, şi antrenorul Mircea Rednic au urmărit aseară, pe stadionul "Olimpico" din Roma, meciul de prezentare al lui Lazio, cu grecii de la Panathinaikos Atena. Adversara dinamoviştilor din turul 3 al Ligii Campionilor s-au impus cu scorul de 2-1, macedoneanul Pandev reuşind o "dublă" pentru gruparea romană. Antrenorul Dellio Rossi a folosit următoarea formaţie: Ballotta - Scaloni, Stendardo, Cribari, Zauri - Behrami, Ledesma, Mutarelli, Mauri - Pandev, Simone Inzaghi. Au mai evoluat: Berni, De Silvestri, Kolarov, Manfredini, Delnero şi Tare. "Mijlocul e punctul lor forte! Pe la Ledesma trec toate mingiile. Mauri este foarte periculos, de Pandev ce să mai zic, după ce a inscris două goluri? Avem şansa noastră şi nu trebuie să ne fie teamă. Ne pregătim să ne calificăm", a declarat Mircea Rednic. La răndul său, tehnicianul italian a precizat: "Nu am riscat să-l folosesc pe Rochi. Meciurile cu Dinamo valorează căt două sezoane".

Se refac "China" şi Pulhac

Deşi nu erau şanse de a evolua in "dubla" cu Lazio Roma, Andrei Mărgăritescu (foto dreapta) are şanse să fie prezent atăt pe "Olimpico", căt şi in returul din Ştefan cel Mare. Conform staff-ului medical al roş-albilor, "China" este aproape refăcut. "Mărgăritescu s-ar putea să revină mai repede decăt credeam noi. Recuperarea a decurs foarte bine şi este posibil să fie apt pentru meciul din prima manşă cu Lazio", a declarat preparatorul fizic al "căinilor", Marco Oneto. De asemenea, un alt jucător cu probleme, Cristi Pulhac, face antrenamente normale, insă ultimul cuvănt il va avea antrenorul Mircea Rednic. Referitor la transferul apărătorului peruan Villalta, clubul de care aparţine, Sporting Cristal, susţine că Dinamo nu a trimis nici o ofertă. "Ne surprinde vestea acestui transfer, nu pentru că nu ar fi adevărată, ci pentru faptul că, oficial, nu am primit nimic. Nu am comunicat cu nimeni de la Dinamo, cu vreun emisar al clubului sau cu vreun reprezentant al jucătorului. Villalta este un om important şi va fi greu să plece", a declarat directorul general al lui Sporting Cristal, Diego Melgar. Mircea Rednic susţinuse că a ajuns la o inţelegere cu internaţionalul peruan, care insă nu a fost trecut pe lista UEFA pentru "dubla" cu Lazio.

Lazio, rasism

Adversara "căinilor" din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, Lazio Roma, riscă să fie sancţionată drastic de UEFA pentru rasism, după ce suporterii au scandat lozinci impotriva atacantului de culoare a lui Panathinaikos Atena, N’ Doye, la meciul de prezentare de miercuri seară. Pentru un episod asemănător, Steaua a avut terenul suspendat o etapă, după meciul cu irlandezii de la Shelbourne, din urmă cu două sezoane. Dacă UEFA se va sesiza, pedeapsa ar putea fi mai aspră pentru Lazio, gruparea italiană fiind recidivistă in acest sens. De acest lucru trebuie să se teamă şi conducerea dinamovistă. "Nu ştiu ce s-ar intămpla dacă UEFA ne-ar suspenda din cauza fanilor. Clubul va pierde foarte mult atăt ca imagine, căt şi financiar. Am discutat cu ei după cele intămplate la Buzău şi mi-au promis că nu se va mai intămpla", a declarat directorul general, Cristi Borcea.

×
Subiecte în articol: sport lazio