x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Optimism şi mult curaj

Dinamo - Optimism şi mult curaj

de Daniel Stan    |    13 Aug 2007   •   00:00
Dinamo - Optimism şi mult curaj

Dinamoviştii pleacă in această dimineaţă spre Roma, unde măine seară, de la ora 21:45, in direct la Prima TV, o vor intălni pe Lazio, in prima manşă din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Dinamoviştii pleacă in această dimineaţă spre Roma, unde măine seară, de la ora 21:45, in direct la Prima TV, o vor intălni pe Lazio, in prima manşă din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Victoria de la Piatra-Neamţ, scor 3-0, a venit intr-un moment delicat. "Am pierdut cu Vasluiul şi, probabil, toată lumea aştepta scandalul la Dinamo. Dar nu a fost aşa, ne-am mobilizat şi acum avem un moral foarte bun pentru meciul cu Lazio", a declarat antrenorul Mircea Rednic.

FĂRĂ ODIHNĂ. După partida cu Ceahlăul, tehnicianul dinamovist a impus un regim spartan. "Căinii" au ajuns in Bucureşti sămbătă, in jurul prănzului, iar seara au fost chemaţi la antrenament. "Performanţa cere sacrificii. Practic nu am avut decăt cinci ore libere, dar ne aşteaptă meciurile anului, cu Lazio, şi trebuie să fim concentraţi. Suntem optimişti şi avem mult curaj. Calificarea in grupele Ligii Campionilor ar fi o performanţă extraordinară", a declarat golgeterul Claudiu Niculescu. Ieri, roş-albii au avut liber, in această dimineaţă se va pleca spre Roma, iar diseară Dinamo va efectua antrenamentul oficial pe Stadionul "Olimpico".

TACTICĂ. Mircea Rednic pregăteşte mai multe surprize tactice omologului său de la Lazio, Delio Rossi. Astfel, deşi existau şanse minime să poată juca in prima manşă, Andrei Mărgăritescu ar putea fi titular. In ofensivă, "Puriul" l-ar putea lăsa pe bancă pe Ionel Dănciulescu, urmănd a conta pe Florin Bratu şi pe Claudiu Niculescu, susţinuţi din spate de Zicu. Şi Delio Rossi are mai multe dileme, mai ales in defensivă, avănd de ales pentru unul dintre posturile de fundaş central intre Scaloni şi Behrami, ultimul avănd cele mai mari şanse de titularizare. Surprinzător, italianul ar putea să renunţe la vedeta Rochi, lăngă Pandev urmănd a fi utilizat Simone Inzaghi. "In altă situaţie, favoriţi am fi fost noi, dar Dinamo este inainte cu pregătirea. In plus, are forţă şi tehnică. Trebuie să jucăm cu mintea, nu cu picioarele", a declarat Rossi. In week-end, Lazio s-a impus intr-un "triunghiular" disputat la Fiuggi, invingănd cu 7-0 echipa gazdă şi cu 3-0 pe amatorii de la Ferentino.

Menajaţi

Una dintre vedetele lui Lazio, Massimo Mutarelli, il susţine pe antrenorul Delio Rossi: "Adversarii noştri au ca avantaj că au inceput deja sezonul, dar noi pregătim partida ca şi cum ar fi ultima din trecuta ediţie, nu prima oficială din actualul sezon". In partidele cu amatorii de la Fiuggi şi Ferentino, antrenorul Delio Rossi a menajat o parte dintre titulari, anume Firmani, Behrami, Diakite, Siviglia şi Makinwa. Tehnicianul lui Lazio a folosit următoarea formulă de echipă: Berni - De Silvestri, Belleri, Tuia, Kolarov - Mudingayi, Baronio, Manfredonia, Del Nero - Tare, S. Inzaghi. Au mai fost folosiţi Ballota, Cribari, Stendardo, Zauri, Ledesma, Mutarelli, Pandev şi Rochi. Ultimul a revenit după o accidentare şi a inscris un gol in jocul cu Ferentino.

×
Subiecte în articol: sport lazio