x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - "Profesionalism total"

Dinamo - "Profesionalism total"

de Daniel Stan    |    11 Aug 2007   •   00:00
Dinamo - "Profesionalism total"
Sursa foto: GIAMPIERO SPOSITO/

Antrenorul Mircea Rednic este de părere că adversara "căinilor" din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor are şi puncte slabe, pe care "alb-roşiii" trebuie să le exploateze pentru a putea spera la calificare.

Antrenorul Mircea Rednic este de părere că adversara "căinilor" din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor are şi puncte slabe, pe care "alb-roşiii" trebuie să le exploateze pentru a putea spera la calificare.

Antrenorul Mircea Rednic şi-a schimbat obiectivul personal: "Cel mai important lucru este calificarea in grupele Ligii Campionilor, nu campionatul".

ĂRĂ TEAMĂ. Pentru implinirea acestui vis, tehnicianul dinamovist i-a supervizat pe viitorii adversari, Lazio Roma, la meciul de prezentare cu Panathinaikos Atena, 2-1, disputat miercuri. "Nu trebuie să ne fie teamă, nu avem nici un motiv. Avem numai de căştigat din meciurile cu Lazio Roma. I-am văzut şi sunt optimist in privinţa şanselor de calificare. La ei profesionalismul este total, sperăm să ajungem şi noi la acest nivel. Lazio are şi puncte slabe, pe care trebuie să le exploatăm", a declarat Rednic. "Puriul" a fost la Roma impreună cu administratorul delegat, Cornel Dinu, bun cunoscător al fotbalului italian, acesta fiind de părere că Dinamo se poate califica: "Au incercat o formulă nouă şi nu l-au folosit pe Rochi, vedeta echipei. Nu ştiu dacă a fost accidentat, dar pentru noi asta contează mai puţin. Important este că, din ce am observat, şanse de calificare există".

SUPORTERI. Clubul Lazio a pus la dispoziţia fanilor dinamovişti 1.000 de bilete, care au fost scoase la vănzare incepănd de joi la casele stadionului din "Ştefan cel Mare". Pănă ieri se vănduseră aproape 300 de tichete, preţul acestora fiind 10 euro. Galeria dinamovistă a in-chiriat două chartere pentru deplasarea la Roma, plecarea fiind marţi dimineaţă. Suporterii işi pot achiziţiona bilete pănă cel mai tărziu duminică după-amiază. "Cu siguranţă se vor vinde toate biletele. In plus, vor veni mulţi romăni din Italia. Sper să facem faţă celebrei galerii a lui Lazio", este de părere unul dintre liderii galeriei dinamoviste, Mihnea Ionescu. Delegaţia dinamovistă va pleca spre Roma luni dimineaţă, pănă atunci antrenorul Mircea Rednic programănd sămbătă şi duminică căte două antrenamente.

Â

Ze, suspendat

Deşi a fost trecut pe lista UEFA pentru meciurile cu Lazio, Ze Kalanga va fi suspendat pănă la finalul contractului. Impresarul angolezului, Cornel Teodorescu, spune că Ze i-a promis că se intoarce la Dinamo: "Doar mi s-a transmis că vine, dar nu ştiu cănd se va intămpla. El vrea să devină liber, dar nu are cum. Chiar dacă se va intoarce, cu siguranţă ii va fi foarte greu şi nu va mai prinde echipa. Avea o şansă mare să se afirme acum, la meciurile cu Lazio din Liga Campionilor. Eu am făcut tot ce a depins de mine pentru a-l ajuta". Conducerea dinamovistă i-a acordat o ultimă şansă capriciosului african, dar, cum nu a ajuns la echipă, a demarat procedurile pentru a-l suspenda pănă la finele contractului, scadent in vara anului 2009.

Â

Ceahlăul - Dinamo 0-3

Dinamo a căştigat ultimul meci dinaintea intălnirii de marţi cu Lazio, 3-0 in deplasare, la Piatra Neamţ. Ceahlăul a inceput curajos şi a dominat prima parte a jocului, dar cei care au deschis scorul au fost elevii lui Mircea Rednic, Claudiu Niculescu reluănd excelent cu capul, din colţul careului mic (’33). Partida a fost mult mai animată după reluare, cu un plus pentru oaspeţi, care s-au distanţat după reuşita lui Dănciulescu, plecat de la limita ofsaidului (’57). După aceasta gazdele s-au aruncat in atac, dar Dinamo a dat lovitura decisivă pe contraatac, prin Adrian Cristea (’74).

×
Subiecte în articol: sport dinamo lazio