x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo – Rapid 1-1: Egalitate în genunchi

Dinamo – Rapid 1-1: Egalitate în genunchi

de Daniel Stan    |    09 Noi 2009   •   00:00
Dinamo – Rapid 1-1: Egalitate în genunchi
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Rapidiştii au condus încă din start, însă au făcut greşeala să se retragă prematur în defensivă, iar pe final, "câinii" au obţinut o remiză meritată.

Şifonaţi după eşecul suferit în Europa League în faţa turcilor de la Galatasaray Istanbul, dinamoviştii sperau să spele imaginea negativă în faţa Rapidului. "Ieşim din criză", declara directorul tehnic, Cornel Dinu. "Vin la meci ca să iau toate punctele", a răspuns patronul "vişiniilor", George Copos. Numai că meciul a început cum nu se putea mai prost pentru gruparea din "Ştefan cel Mare". O eroare în defensivă, care nu mai este o noutate la Dinamo, a dus la deschiderea scorului pentru giuleşteni încă din minutul 2, cel care a profitat fiind Ioniţă.

Cu avantaj încă din start, oaspeţii au preferat un joc de aşteptare şi s-au betonat în jumătatea proprie. Au riscat, dar au şi profitat de apatia dinamoviştilor, care nu au deranjat careul rapidist decât în două situaţii în prima repriză. După pauză însă, "câinii" au dominat teritorial. Pe rând, Torje, Andrei Cristea, Claudiu Niculescu sau N'Doye (bară) au irosit situaţii mari.

O dată cu trecerea timpului, se părea că Rapidul nu mai poate scăpa victoria, însă teama i-a împins pe jucători prea mult spre careul propriu. Iar Claudiu Niculescu a profitat de o oportunitate venită din nimic ('88), finalul găsind ambele echipe epuizate. "Consider că rezultatul este echitabil, deşi, după ocaziile avute, meritam victoria. Am ratat foarte mult, iar golul lui Claudiu Niculescu a făcut dreptate. Dacă nu primeam acel gol în debut de meci, câştigam sigur", a declarat antrenorul dinamoviştilor, Cornel Ţălnar.

Preşedintele CA al dinamoviştilor, Nicolae Badea, a sărit la gâtul adversarilor. "Am întâlnit o echipă jalnică, venită doar pentru antifotbal. De aici şi marea supărare că nu am câştigat", a spus oficialul dinamovist.

 

Borcea pleacă, vine Neţoiu?
Preşedintele executiv al "câinilor", Cristi Borcea, care este şi acţionar, nu a fost prezent aseară la meciul cu Rapid. Surse din cadrul grupării din Ştefan cel Mare susţin că oficialul dinamovist nu mai vrea să investească la echipă, urmând să-i predea acţiunile, în iarnă, lui Gigi Neţoiu, fost investitor la gruparea roş-albă. "Din ce se discută, Cristi Borcea nu mai rezistă, însă îi va fi greu să plece, Dinamo e viaţa lui. Gigi Neţoiu e dispus să revină printre acţionari, însă una dintre condiţii este să rămână şi Borcea", au declarat surse din cadrul clubului.

Cristi Borcea a fost sâmbătă în cantonamentul de la Săftica şi i-a anunţat pe jucători că vor evolua doar pentru onoarea lor. "Ar fi putut câştiga mulţi bani, însă le-au dat cu piciorul. A fost doar vina lor", ar fi spus Cristi Borcea.

 

Ze Kalanga, anchetat
Aflat pe lista de transferuri după evoluţiile neconcludente din ultima vreme, mijlocaşul Ze Kalanga a intrat şi în vizorul Poliţiei, după ce a fost prins conducând un autoturism neînmatriculat. Fotbalistul angolez urmează să fie cercetat, fiind depistat sâmbătă, în jurul orei 15:00, în zona Obor-Lizeanu, la volanul unei maşini aflate în neregulă.

"Jucătorul lui Dinamo a fost depistat conducând un autoturism neînmatriculat, motiv pentru care s-a deschis un dosar de cercetare", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Cristian Ciocan. Conform Regulamentului de Ordine Interioară al clubului, pentru asemenea faptă, orice jucător este pasibil de o amendă până la 5.000 de euro.

×
Subiecte în articol: sport