x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO - RAPID 5-2 / Dreptatea lui Bratu

DINAMO - RAPID 5-2 / Dreptatea lui Bratu

de Dragos Stoica    |    26 Sep 2005   •   00:00
DINAMO  -  RAPID 5-2 / Dreptatea lui Bratu

Atacantul lui Dinamo Florin Bratu spunea inaintea meciului ca derby-ul campionatului s-a consumat in Ghencea, iar partida in fata Rapidului este una simpla, de campionat. Rapidistii au luat foc, insa confruntarea de aseara, din "Groapa", parca i-a dat dreptate lui Bratu.

Derby-ul din Stefan cel Mare a inceput in tromba, iar in minutul 2, Stefan Grigorie a aplicat prima lovitura adormitei defensive giulestene. Oaspetii au dat semne de viata, au irosit doua situatii bune, dar au murit dupa ce Bratu a facut 2-0 si centralul Balaj l-a eliminat usor pe stoperul Marius Constantin.

MOMENT. Ramasi in inferioritate numerica, giulestenii au cedat definitiv. La finalul meciului, Constantin a contestat cartonasul rosu: "Nu l-am atins pe Bratu. Nu-i contest valoarea, insa daca un jucator poate sa cada la un asemenea duel nu mai am ce sa spun". Eliminarea sa a rupt, practic, meciul.

RECITAL. Pana la pauza, Dinamo s-a distrat cu de-fensiva Rapidului. Plesan, in urma unui corner, si Zicu, dupa ce l-a ridiculizat pe portarul Coman, au dus scorul la un halucinant 4-0, rezultat care a incheiat conturile. Dupa pauza, "cainii" au incercat sa domoleasca jocul si intentiile rapidiste de a mai salva ceva din impresia la-mentabila pe care au lasat-o. Niculae a zvacnit pentru 1-4, dar aproape instantaneu Grigorie si-a incununat evolutia de senzatie, punctand dupa ce l-a intors pe toate fetele pe Rada. Scorul final a fost stabilit de Maldarasanu, dintr-o lovitura libera transformata superb, dar dinamovistii scazusera ritmul. A fost prima victorie inregistrata de Dinamo in fata Rapidului cu Ioan Andone pe banca tehnica. "Nu avem timp sa ne plangem, trebuie sa ne gan-dim la returul de joi cu Feyenoord", au spus dupa meci jucatorii rapidisti spasiti.

ULUIALA
"Nu m-am gandit la o asemenea diferenta de scor. Era importanta victoria. Totul s-a decis in prima repriza, cand am marcat de patru ori. Nu cred ca asta e diferenta reala dintre Dinamo si Rapid" - Stefan Grigorie, jucator Dinamo

VIOLENTE SI IRONII
Cu aproximativ o ora si un sfert inaintea inceperii meciului, in fata stadionului "Dinamo" s-a iscat o bataie generala intre cele doua galerii. Venind pe Soseaua Stefan cel Mare dinspre Piata Victoriei, giulestenii au fost asteptati in zona arenei "alb-rosii" de mai multi ultrasi ai formatiei gazda, in momentul intalnirii lucrurile degenerand rapid. Conflictul a fost aplanat numai dupa interventia fortelor de ordine, care au folosit inclusiv trupele calare. In timpul meciului, sustinatorii elevilor lui Ioan Andone si-au ironizat in mai multe randuri adversarii, cerandu-i demisia lui Razvan Lucescu si scandand "Serie B", "Razvane, suna-l pe tatal tau" si "Razvane, baga-l pe George". De asemenea, iritati de rezultatul final, suporterii Rapidului au avut mai multe contre cu trupele de jandarmi, care i-au acuzat pe giulesteni ca au distrus mai multe scaune din sectorul care le-a fost rezervat.
×
Subiecte în articol: sport dinamo