x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Rapid deschide sezonul

Dinamo - Rapid deschide sezonul

de Daniel Stan    |    Marius Mihalcea    |    25 Iul 2007   •   00:00
Dinamo  -  Rapid deschide sezonul
Sursa foto: MARIN RAICA/

Dinamo, campioana ţării, şi Rapid, deţinătoarea Cupei, deschid un nou sezon fotbalistic, luptăndu-se diseară, de la ora 20:45, pentru căştigarea Supercupei Romăniei la fotbal. Iniţial, din cauza temperaturilor ridicate, s-a pus problema ca meciul să fie programat mai tărziu cu 45 de minute, dar ora a rămas neschimbată.
Urmăriţi pe site-ul nostru cele mai importante faze ale meciului - video

Supercupa Romăniei - campioana şi deţinătoarea Cupei deschid balul

Dinamo şi Rapid işi vor disputa azi, pe Stadionul Naţional, de la ora 20:45, in direct la Antena 1, primul trofeu stagional intr-un meci al marilor orgolii.

Rapidiştii vor neapărat să-şi ia revanşa in faţa "căinilor", care in ediţia trecută de campionat i-au invins de fiecare dată, 3-1 in "Groapă" şi 4-1 in Giuleşti, in timp ce campionii en-titre nici nu concep să păşească altfel decăt cu dreptul intr-un sezon pe care şi-l doresc a fi cel mai bun din istoria clubului.

RAPID. Chiar dacă principalul finanţator al grupării feroviare, George Copos, a spus că nu-l interesează prea mult Supercupa, antrenorul "alb-vişiniilor", Cristiano Bergodi, este hotărăt să-şi treacă in palmares primul său trofeu in fotbalul romănesc. "Supercupa este importantă pentru mine, pentru că sunt la inceput. Suntem pregătiţi pentru acest meci şi cred că vom face o figură frumoasă, iar de ce se va intămpla eu voi fi cel responsabil. Jucătorii nu vor avea nici o vină in cazul unui rezultat negativ, eu voi fi acela care va trebui să răspundă, fiindcă această partidă este a mea", a declarat italianul. "Ne interesează Supercupa nu doar pentru că este vorba despre un trofeu, ci pentru că adversară ne va fi Dinamo, intre noi fiind o mare rivalitate", a spus Mugurel Buga.

DINAMO. "Eu doresc să căştig orice trofeu, iar Supercupa este primul obiectiv al noului sezon", a declarat antrenorul campionilor, Mircea Rednic. Acesta are două asemenea trofee in palmares, obţinute pe cănd era tehnicianul Rapidului, de fiecare dată invinsa fiind chiar Dinamo, in 2002 şi in 2003. Golgeterul dinamoviştilor, Claudiu Niculescu, işi doreşte o nouă victorie: "Ne pregătim de o lună şi jumătate prin cantonamente şi credem că suntem pregătiţi să căştigăm. Este un meci al orgoliilor şi vrem să invingem". Dinamoviştii se tem cel mai mult de canicula care s-a abătut peste Capitală. "Este inuman de jucat pe o asemenea căldură, dar tot e bine că este o oră decentă, temperatura mai poate să scadă", au susţinut "roş-albii". Conducerea dinamovistă a promis că, in cazul unui succes, echipa va incasa o primă de 50.000 de euro.

"Dani Coman nu va fi trimis la echipa a doua"

Secretarul general al giuleştenilor, Nae Manea, a făcut ieri noi precizări in ceea ce priveşte situaţia lui Dani Coman, care refuză să semneze noua inţelegere cu gruparea feroviară, nefiind de acord să-şi prelungească cu un an contractul scadent in 2009. "Nu este absolut nici o problemă intre Coman şi Rapid şi nu s-a pus niciodată problema ca el să fie trimis la echipa a doua. Dani este portarul nostru şi sunt sigur că va face o partidă foarte bună in Supercupă", a spus Manea. Altfel, oficialul "alb-vişiniilor" a recunoscut că tratativele pentru aducerea in Giuleşti a jucătorilor Tibi Bălan şi Dacian Varga, ambii de la Sportul Studenţesc, se desfăşoară anevoios: "Preşedintele Sportului, domnul Şiman, negociază la sănge. Incepe insă campionatul, iar noi ne găndim acum mai mult la lotul pe care-l avem acum, care e echilibrat, de aceea Bălan şi Varga ar putea veni la Rapid la iarnă".

Dinu l-a "inţepat" pe Copos

Oficialii dinamovişti continuă războiul declaraţiilor cu principalul acţionar al Rapidului, George Copos. După ce omul de afaceri a spus că nu il interesează Supercupa, Cornel Dinu a replicat: "Domnul Copos dovedeşte moda anilor ’70 sau chiar ’60, care presupunea ca, atunci cănd se cobora de la munte spre centru, omul trebuie să-şi schimbe numele din Căpos in Copos. Acest lucru il caracterizează pe domnul Copos, de altfel un partener simpatic". Administratorul-delegat al "căinilor" a mai adăugat: "Am inţeles că va sta in tribună. Il inţeleg, el a stat o lungă perioadă a tinereţii sale zbuciumate in mijlocul demonstraţiilor, deci prima dragoste nu se uită. Este un oportunist şi un populist, care nu are nimic in comun cu ziua de azi". La răndul său, preşedintele Nicolae Badea a declarat: "Dacă este dezinteresat, nu inţeleg de ce mai face deplasarea la meci. Noi ne vom respecta blazonul".

×
Subiecte în articol: sport