x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo se duce la pescuit

Dinamo se duce la pescuit

02 Noi 2004   •   00:00

Tragerea la sorti pentru sferturile de finala ale Cupei Romaniei nu a mai adus vreun meci care sa poata primi titulatura de adevarat derby in aceasta faza a competitiei. Acest lucru a fost posibil si pentru ca echipele participante au fost distribuite in trei urne valorice. "Este o hotarare a Adunarii Generale a FRF cu privire la desfasurarea Cupei Romaniei", a spus Adalbert Kassai, secretarul general al federatiei.

SORIN ANGHEL

DORINTA. Dinamovistii spera sa poarte trofeul si la finalul acestei editii a Cupei Romaniei
VIS IMPLINIT. Singura echipa din esalonul secund care a mai ramas in competitie, Dacia Unirea Braila, va avea parte de un adversar nemilos. Numele lui Dinamo nu i-a speriat insa prea tare pe braileni, care pana in faza sferturilor au mai eliminat un nume greu din Divizia A, Rapid, si pe Apulum Alba Iulia. "Jucam de la egal la egal cu orice echipa. Avem obiectiv promovarea in Divizia A, iar Cupa Romaniei reprezinta pentru noi un prilej de a vedea daca avem fata sa jucam in prima divizie", a declarat vedeta brailenilor, Romeo Buteseaca. Atacantul Daciei, echipa pentru care a reusit in acest sezon sapte goluri, era in copilarie un fan al gruparii din Stefan cel Mare.

ISTORIE. Chiar daca Dinamo este o echipa cu un palmares mult mai bogat decat al divizionarei B, "cainii" nu au amintiri prea frumoase in ceea ce priveste intalnirile cu echipa de la malul Dunarii. Ultima partida dintre cele doua formatii s-a consemnat in returul campionatului 1993-1994. Atunci, Dacia Unirea a trecut de Dinamo cu 1-0, unicul gol al partidei fiind reusit de Ion Gigi. Cu toate acestea, dinamovistii prefera sa-i priveasca de sus pe braileni. "Mai aveti peste la Braila?", l-a intrebat ironic Tica Danilescu la tragerea la sorti pe reprezentantul brailenilor, Constantin Gheorghita.

REVANSA
Daca in campionat se lupta pentru evitarea retrogradarii, oltenii viseaza acum la Cupa Romaniei. Cu toate acestea, vestea ca vor intalni pe FC Arges nu a picat tocmai bine Universitatii. In schimb, antrenorul pitestenilor are ganduri mari. "Primul lucru la care m-am gandit dupa ce am aflat numele adversarului a fost semifinala din 1994, cand am pierdut cu 1-0 dupa ce eliminasem pe Steaua si Dinamo. Vreau o revansa pentru acel meci, pentru ca am avut atunci cu FC Arges un parcurs foarte bun. Se poate spune ca dupa rezultatul cu Rapid, Universitatea este intr-un moment bun, dar sper sa putem spune si noi acelasi lucru dupa meciul cu Rapid, de sambata. Chiar daca obiectivul nostru este calificarea in sferturi, dorinta mea este de a juca finala. Dupa doua semifinale consecutiv pierdute, este timpul sa aspiram la ultimul act", a spus "Comisarul". (Andrei Nicolescu)

PRIETENIE
Toata lumea cunoaste relatia de prietenie care exista intre antrenorul Sportului Studentesc, Dan Petrescu, si tehnicianul de la FC National, Cosmin Olaroiu. Cei doi vor fi din nou adversari in sferturile de finala ale Cupei Romaniei. Dupa ce, in campionat, "bancarii" au cedat pozitia intai a clasamentului dupa infrangerea din Ghencea, ei se vor concentra pentru Cupa. Chiar daca Sportul se afla la jumatatea clasamentului, studentii sa pot lauda ca se numara printre putinele echipe care au reusit sa invinga Nationalul, 1-0 in Regie, astfel ca pot emite pretentii la calificare.

PROGRAMUL SFERTURILOR
  • Dinamo Bucuresti - Dacia Unirea Braila
  • Universitatea Craiova - FC Arges
  • Otelul Galati - Farul Constanta
  • Sportul Studentesc - FC National

    Meciurile sunt programate sa aiba loc in mansa dubla, turul la data de 10.11.2004, ora 14:00, pe terenul primelor echipe, iar returul la data de 01.12.2004, ora 12:00.
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo