x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo şi Rapid, la ora examenelor

Dinamo şi Rapid, la ora examenelor

de Dragos Stoica    |    18 Sep 2007   •   00:00
Dinamo şi Rapid, la ora examenelor

Cu doar 48 de ore inaintea primei manşe pentru accederea in grupele Cupei UEFA, cele două reprezentante romăneşti se află in evidentă creştere de formă.

Cupa UEFA - Speranţe pentru primul tur

Cu doar 48 de ore inaintea primei manşe pentru accederea in grupele Cupei UEFA, cele două reprezentante romăneşti se află in evidentă creştere de formă.

Joi seară, cele două reprezentante ale Romăniei rămase in cursa pentru grupele Cupei UEFA, Dinamo şi Rapid, vor disputa prima manşă din cadrul intălnirilor cu suedezii de la Elfsborg, respectiv nemţii de la FC Nürnberg.

Â

PEDAGOG. Dacă Dinamo a inceput actuala ediţie de campionat neaşteptat de slab, fiind invinsă pe teren propriu de Gloria Bistriţa, FC Vaslui şi scoţănd doar un egal in "Groapă" contra Daciei Mioveni, se pare că schimbarea antrenorului a dat randament. Cu Zenga pe bancă, Dinamo pare resuscitată, iar echipa dă semne de coeziune, lucru vizibil şi la victoria repurtată sămbătă de "căini" la Iaşi. Conform unora dintre jucători, secretul revenirii de formă a dinamoviştilor se datorează aproape exclusiv tehnicianului italian. Concret, asemeni perioadei in care a antrenat Steaua, fostul mare portar al "squadrei azzura" este mult mai apropiat de jucători, cu care vorbeşte foarte mult şi ii imbărbătează mereu, indiferent de situaţie. "Cred că băieţii şi-au revenit şi au demonstrat că sunt o echipă unită. Numai cu forţa dată de un grup adevărat se poate face performanţă", a declarat după meciul cu "Poli" Iaşi.

Â

MULŢUMIT. In ceea ce o priveşte pe Rapid, şi aici lucrurile stau bine. După remiza albă inregistrată duminică seară in Ghencea, feroviarii au demonstrat că reprezintă o forţă in momentul de faţă. Practic, se poate anticipa că meciul cu germanii de la FC Nürnberg prinde formaţia "vişiniilor" intr-un moment propice. Şi tehnicianul italian Cristiano Bergodi a afirmat că Rapid este pregătită pentru meciul pe care il va susţine joi, in Germania: "Rapid poate face faţă in Cupa UEFA. Nürnberg e in formă bună, va fi şi presiune din tribune, deoarece cred că stadionul va fi plin, insă putem obţine un rezultat bun in perspectiva returului".

Lobonţ aleargă

Accidentat in meciul susţinut de naţionala Romăniei in Belarus (3-1), cănd s-a lovit violent de Chivu, goalkeeper-ul dinamovist Bogdan Lobonţ a participat ieri la antrenamentul de dimineaţă al "căinilor", dar a efectuat numai alergări uşoare, fiind in continuare incert pentru meciul de joi cu Elfsborg. "Mă bucur că, după victoria categorică de la Iaşi, am trecut peste momentele mai puţin reuşite din ultima vreme. Era timpul să ne revenim, pentru că valoarea lui Dinamo este alta. Acum ne aşteaptă un meci la fel de important, cu suedezii de la Elfsborg. Sper din tot sufletul să facem un pas important spre calificarea in grupele Cupei UEFA, mai ales că putem face o figură frumoasă in această competiţie", a declarat ieri Lobonţ pentru NewsIn. Cu toate că n-a jucat la Iaşi, Lobonţ a fost caracterizat de scouterii trimişi in Romănia de Elfsborg drept cel mai in formă portar din Europa in acest moment.

George Blay, pe lista neagră

Venirea lui Walter Zenga nu este insă la fel de benefică pentru toţi fotbaliştii din lotul lui Dinamo. Titular incontestabil in timpul mandatului lui Mircea Rednic, ghanezul George Blay nu se incadrează in viziunea tactică a noului antrenor, in acelaşi timp intrănd şi in dizgraţia conducerii clubului, care ii reproşează căteva erori comise in returul cu Lazio, din preliminariilor grupelor Ligii Campionilor. Ieri, agentul fundaşului de 27 de ani, Cornel Teodorescu, a admis că situaţia jucătorului este una incertă: "Incă nu ne-a spus nimeni nimic, aştept o discuţie cu responsabilii lui Dinamo. E o situaţie ciudată, adevărat, incă nu ştim ce avem de făcut". Intenţia de indepărtare a lui Blay s-a accentuat după partida lui Dinamo de la Iaşi, unde nou-sositul John Galliquio s-a incadrat perfect pe cerinţele postului de fundaş dreapta, deşi de obicei peruanul joacă la marcaj. Blay a fost doar rezervă, fără a juca nici un minut.

×
Subiecte în articol: sport dinamo