x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo – Steaua 2-0: Umbra Stelei în Groapă

Dinamo – Steaua 2-0: Umbra Stelei în Groapă

de Mihai Igirosanu    |    19 Mar 2010   •   00:00
Dinamo – Steaua 2-0: Umbra Stelei în Groapă
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Trupa din Ştefan cel Mare s-a impus fără drept de apel în derby-ul clasic, având în faţă poate cea mai slabă echipă a Stelei de după Revoluţie. A fost nevoie doar de un meci pentru ca toată harababura din Ghencea să iasă la iveală.



Dinamo a avut în faţă un adversar bulversat de permutările defectuoase din formula de joc, dar şi de lipsa clară de valoare a majorităţii jucătorilor. De partea cealaltă, fără a impresiona, mecanismul gândit de Cornel Ţălnar a tocat eficient. Concluzia e simplă. Prezenţa Stelei printre candidatele la titlu face parte din nebuloasele fotbalului.

MUTĂRi SINUCIGAŞE
Decăderea Stelei a început înainte de meci. După ce a pregătit în zilele premergătoare partidei o formulă cu Eugen Baciu şi Stelios Parpas (de altfel, fundaş dreapta de meserie) fundaşi centrali, antrenorul Mihai Stoichiţă a a marşat la ideile îndoielnice ale omului din lojă. Gigi Becali şi-a exprimat dorinţa de a-l vedea pe Ovidiu Petre stoper şi pofta i s-a împlinit. Consecinţa?

În primele 15 minute, Dinamo a avut trei ocazii mari de gol, Alexe şi Andrei Cristea depăşind fără emoţii jaloanele roş-albastre. După pauză a continuat "recitalul" tactic stelist. Tot la cererea finanţatorului, a ieşit Pleşan, iar, câteva minute mai târziu, fundaşul stânga, Petre Marin a fost schimbat cu Surdu, iar apărarea şi aşa schilodită a primit lovitura decisivă. Planul lui Stoichiţă de aşezare în 3-4-3, cu Golanski, Baciu şi Parpas fundaşi centrali, a fost dat peste cap de eliminarea lui Golanski.

Steaua a ajuns în situaţia uluitoare de avea pe gazon în ultimele 25 de minute doar doi fundaşi de meserie. Culmea ironiei, chiar cei pe care Stoichiţă îi pregătise înaintea meciului, Baciu şi Parpas. De altfel, Steaua a terminat într-o formulă inedită: 2-3-4, cu Surdu, Kapetanos, Moreno şi Stancu în ofensivă! Astfel că primirea golului doi devenea doar o chestiune de timp, materializată şi de gafa colectivă Baciu-Zapata, din minutul 82.


Supărare mare în Ghencea
Deşi a fost clar victima pasei neinspirate a lui Baciu şi a ghinionului, portarul Stelei, Robinson Zapata a fost considerat rapid de Gigi Becali eroul negativ. "Avem încă şanse la titlu, trebuie să câştigăm. Cred că toată lumea a văzut foarte clar că a sărit mingea, am fost sigur, am încercat să degajez, repet foarte clar că a sărit mingea, orice critică e bine primită. În vestiar am vorbit, nu s-a întâmplat nimic, trebuie să câştigăm următorul meci", a spus Zapata, după meci.

Efectele eşecului în faţa rivalei au persistat şi ieri. Steliştii rezervaseră pentru astăzi locuri la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, la spectacolul "O premieră furtunoasă", însă ieri, supăraţi după înfrângerea cu Dinamo, au anulat. "Confirmaseră personal antrenorul Stoichiţă şi preşedintele Argăseală, dar s-au răzgândit. Asta e, ne-ar fi plăcut să-i avem oaspeţi", ne-a dezvăluit PR-ul Teatrului Tănase, Oana Georgescu.

×
Subiecte în articol: sport dinamo steaua