x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo – Steaua: Cine pe cine ciuruie

Dinamo – Steaua: Cine pe cine ciuruie

de Mihai Igirosanu    |    Marius Mihalcea    |    17 Mar 2010   •   00:00
Dinamo – Steaua: Cine pe cine ciuruie
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

În vreme ce conducătorii celor două combatante au prefaţat disputa din această seară prin declaraţii superoptimiste, Ţălnar şi Stoichiţă sunt mai degrabă rezervaţi şi admit că s-ar mulţumi şi cu o remiză.

Derby de România îşi va consuma în această seară încă un episod. "O să vedeţi cea mai mare ciuruială din istoria acestui derby. Nu am nici o emoţie că nu vom câştiga", a declarat finanţatorul Stelei, Gigi Becali. Preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, nu a rămas dator: "Dacă batem, şi sunt sigur că batem, intrăm cu adevărat în război. Eu mizez pe 2-0 pentru Dinamo. Steliştii vor tremura numai când vor auzi imnul lui Dinamo".

ECHILIBRUL VINE DE PE BANCĂ
Spre deosebire de oamenii de la loji, tehnicienii celor două formaţii, Cornel Ţălnar, respectiv Mihai Stoichiţă, ştiu prea bine că un astfel de meci este deschis oricărui rezultat şi că o eventuală înfrângere i-ar putea costa chiar postul. "Eu vreau să câştigăm şi am pregătit jocul pentru victorie, chiar dacă la prima vedere un egal pare mulţumitor. Dar pentru mine nu e, pentru că remiza cu Dinamo ne obligă să câştigăm toate

meciurile viitoare", a afirmat antrenorul Stelei. De partea cealaltă, Ţălnar are şi el calculele sale. "Le-am cerut jucătorilor să fie concentraţi la maximum, fiindcă n-aş vrea să o mai comită ca în meciul cu CFR. Cuvântul nostru de ordine este victoria, dar să aşteptăm meciul şi să vedem ce va fi. Ceea ce e sigur e că vom juca ofensiv, aşa cum am făcut-o la Cluj", a declarat "Ţânţarul".

ABSENŢE NOTABILE
Ţălnar şi Stoichiţă se confruntă înaintea partidei cu câteva absenţe notabile. Tehnicianul lui Dinamo nu-i va putea folosi pe Dragoş Grigore şi Andrei Mărgăritescu, ambii accidentaţi, în vreme ce "Lippi" nu-i are la dispoziţie pe Jelev, suspendat, şi Artiom Karamian, accidentat. Un alt jucător de bază din agrenajul Stelei, mijlocaşul Cristi Tănase, este incert pentru această partidă, el fiind în urmă cu pregătirea fizică după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale, pentru a scăpa de o infecţie a cavităţii bucale. Un alt semn de întrebare planează asupra dinamovistului Marius Niculae.

 

Fanii, testaţi la coadă
De teamă ca suporterii stelişti să nu achiziţioneze bilete pe lângă cele 700 oferite în baza reciprocităţii între cluburi, mai mulţi lideri ai galeriei dinamoviste şi-au petrecut ieri câteva ore bune la cozile formate la casele de bilete. Aceştia i-au chestionat la sânge pe cumpărători despre istoria lui Dinamo, având grijă ca nici o femeie să nu achiziţioneze vreun tichet. Doar fanii care au trecut testele galeriei au primit dreptul de a cumpăra bilete. Derby-ul din această seară se va desfăşura cu casa închisă, toate cele 13.500 de bilete epuizându-se aseară.

 

Ovidiu Petre, stoper?
Cu mari probleme în alcătuirea cuplului din centrul defensivei, Mihai Stoichiţă părea ieri decis să meargă pe varianta Eugen Baciu - Stelios Parpas. Totuşi, tehnicianul ar mai putea apela şi la o soluţie-surpriză, care constă în retragerea lui Ovidiu Petre de la mijlocul terenului în centrul apărării. Deşi agreată de patronul Gigi Becali, această variantă ar slăbi, însă, compartimentul median.

"Steaua are un avantaj în derby-ul cu Dinamo. Joacă în deplasare. Dacă se juca pe Ghencea, era mai greu pentru «roş-albaştri». La fel şi Dinamo! Dacă juca ea în deplasare, avea prima şansă"
Dumitru Dragomir preşedinte LPF

×
Subiecte în articol: sport dinamo steaua