x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo / Vasile Turcu: Nu putem vorbi despre un stadion nou. "Motociclistul" de la Guvern nu vrea sport!

Dinamo / Vasile Turcu: Nu putem vorbi despre un stadion nou. "Motociclistul" de la Guvern nu vrea sport!

de Ovidiu Ciutescu    |    09 Dec 2008   •   00:00
Dinamo / Vasile Turcu: Nu putem vorbi despre un stadion nou. "Motociclistul" de la Guvern nu vrea sport!

Dinamo Bucureşti mai are de aşteptat până va demara lucrările pentru construirea unei noi arene în Ştefan cel Mare. Vasile Turcu, acţionar la liderul Ligii 1, dă vina pentru acest eşec pe situaţia economică şi pe politica faţă de sport adoptată de încă actualul Guvern.



„Să fim serioşi domnilor şi să nu mai vorbim prostii. Este drept că Dinamo doreşte să construiască un stadion, dar nu îl poate face când şi cum vrea. De ce? Pentru că, şi la noi este vorba despre nişte generali. Nu vor să ne concesioneze baza sportivă. Avem de nevoie de acest protocol pentru a putea construi. Am avut un investitor serios. Ne dădea o sută de milioane de euro pentru proiectul nostru. Urma să îi înapoiem banii în tranşe. S-a ales praful de chestia asta”, a spus Turcu la emisiunea „Liga lui Mitran” la Sport Total FM. Acţionarul lui Dinamo spune că nu numai conjunctura aceasta este de vină pentru problemele sportului românesc. De vină este recesiunea, de vină sunt guvernanţii: „Avem în fruntea Guvernului un motociclist. Care ne-a spus clar că îl doare în cot de sport. Lui îi place doar motocicleta lui. Măcar de s-ar descurca şi cu ea. Că văd că ştie să o piloteze aşa de bine încât îşi mai rupe uneori picioarele. Apoi, de vină este starea asta actuală. O să vedeţi că în campionatul nostru nu vor mai fii salarii mai mari de 150 de mii de euro. Că nu mai avem de unde să dăm. La noi, la Dinamo, situaţia chiar ţine de fostele structuri. Pentru că, probabil, mai sunt câţiva generali care trăiesc foarte cald de pe urma acestor baze sportive care le aparţin”.

Fost sponsor oficial al echipei de handbal masculin Dinamo Bucureşti, Turcu a vorbit şi despre rezultatele naţionalei femine, conduse de Radu Voina. „Hai să lăsăm fotbalul ăsta că nu are nici pe departe valoarea handbalului. Eu ştiu cum e să alergi pe un teren de câţiva metri pătraţi. Se transpiră, nu glumă. Nu e ca la fotbal, sport la care mai tragi şi mâţa de coadă. Fetele astea au obţinut nişte rezultate fabuloase până acum. Eu cred că vor lua o medalie şi vor da cu flit la tot ce se vrea mare performanţă în România. Asta pentru că toţi vor, dar nimeni nu obţine nimic”, a spus Turcu. Investitorul dinamovist regretă că nu a mai putut continua colaborarea cu secţia de handbal „pentru că eu am dus această echipă într-o semifinală de cupă europeană. Şi nu era vorba de Challenge Cup. Am trăit în vestiarul handbalului şi mi-a plăcut teribil. Nu vreau să dezgrop morţii, dar dacă domnul Marcel Popescu (nr. Preşedintele CS Dinamo) ar fi înţeles şi ar fi vrut să facă ce trebuia...”

×
Subiecte în articol: sport dinamo