x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo:“Victorie la Nijmegen”

Dinamo:“Victorie la Nijmegen”

de Daniel Stan    |    16 Sep 2008   •   00:00
Dinamo:“Victorie la Nijmegen”

Roş-albii au ratat Europa sezonul trecut, lucru care l-a costat postul pe Mircea Rednic. Tehnicianul a revenit în Ştefan cel Mare şi vrea să îşi ia revanşa, primul pas urmînd să-l facă joi, în Olanda.

Roş-albii au ratat Europa sezonul trecut, lucru care l-a costat postul pe Mircea Rednic. Tehnicianul a revenit în Ştefan cel Mare şi vrea să îşi ia revanşa, primul pas urmînd să-l facă joi, în Olanda.

Dinamoviştii nu se gîndesc decît la prima manşă din turul 3 preliminar al Cupei UEFA. “Nu avem voie să ratăm această calificare. Pentru mine este o dublă manşă aparte cu Nijmegen, îmi doresc să repetăm performanţele din urmă cu două sezoane, cînd am ajuns în primăvara europeană”, a declarat antrenorul Mircea Rednic.

 

Liga şi se lasă

Preşedintele executiv al “cîinilor”, Cristi Borcea, aşteaptă cu încredere acest nou start în Cupa UEFA, însă visul său este altul. “Îmi doresc calificarea în grupe şi mai departe, în primăvara europeană, însă dorinţa mea cea mai mare este să ajungem, la anul, în grupele Champions League. Vreau să ascult acea melodie şi gata, mă las, renunţ la conducerea executivă”, a declarat oficialul dinamovist. Pînă atunci însă jucătorii sînt încrezători. “Mergem la victorie la Nijmegen, deşi şi un rezultat de egalitate ar fi bun. Chiar dacă acum e ploaie, soarele va ieşi după acest meci. Nu concep să nu intrăm în grupe”, a spus Ionel Dănciulescu. Acesta a fost completat de colegul său din atac, Florin Bratu: “Ne aşteaptă o săptămînă decisivă, trebuie să învingem. Calificarea este obligatorie”. La rîndul său, portarul Bogdan Lobonţ a precizat: “Am arătat şi la Vaslui că sîntem puternici. Atît fizic, cît mai ales moral sîntem pregătiţi pentru Nijmegen. Nici nu concep să nu obţinem în Olanda un rezultat bun”.

 

Tamaş vrea să forţeze

Conform spuselor lui Cristi Borcea, fundaşul Gabi Tamaş a evoluat accidentat la Vaslui. “Nu-mi venea să cred cum arăta glezna lui. Normal, trebuie să ia o pauză de două săptămîni, dar la nebunia lui vrea să joace.” Internaţionalul dinamovist a fost ferm: “Voi fi pe teren la Nijmegen”. În schimb, presa olandeză speră ca Tamaş să nu joace. “Internaţionalul lui Dinamo s-a accidentat şi sînt şanse ca NEC să fie scutită de prezenţa lui în teren”, a titrat Voetbal International.

 

Cel mai urît stadion

Oficialii lui Dinamo sînt în discuţii pentru a prelua în asociere arena din Ştefan cel Mare, aflată în custodia Ministerului de Interne. “Avem macheta, tot. Vom investi pentru Liga Campionilor. Pînă acum, tot ce am modernizat am făcut-o pe banii noştri. Au dreptate suporterii, avem cel mai urît stadion din România, din acest motiv nu vin decît la meciurile importante. Noua arenă va avea 28.000 de locuri”, a declarat preşedintele executiv, Cristi Borcea.

 

Coşmarul lui Rednic

Antrenorul Mircea Rednic i-a studiat pe olandezi, inclusiv pe casete. “NEC este o echipă de luat în seamă. Vor fi meciuri grele. În plus, trebuie să avem grijă cu fazele fixe, aici o dăm noi mereu în bară. Este coşmarul meu! Din aceste motive am ratat acum doi ani calificarea cu Benfica. La fel am păţit şi în cîteva meciuri din campionat. Altfel stricăm într-o fază toată munca noastră”, a spus tehnicianul “cîinilor”.

 

Mitea, printre “cîini”

Revenit în Ştefan cel Mare în ultima zi a lui august după cinci ani petrecuţi la Ajax, Nicolae Mitea s-a pregătit pentru prima dată alături de noii săi colegi abia ieri. Mijlocaşul în vîrstă de 23 de ani a ratat antrenamentele de pînă acum ale “cîinilor” din cauza faptului că nu era la capacitate maximă, el lucrînd separat, sub stricta supraveghere a preparatorului fizic. Chiar şi aşa, Rednic nu va conta pe Mitea în “dubla” cu NEC.

×
Subiecte în articol: sport