x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Divizia A - Campionat aglomerat

Divizia A - Campionat aglomerat

de Mihai Igirosanu    |    11 Apr 2006   •   00:00
Divizia A - Campionat aglomerat

Intrunit ieri, in regim de urgenta, Consiliul Ligii Profesioniste de Fotbal a modificat calendarul Diviziei A pentru a permite Stelei sa pregateasca dubla cu englezii de la Middlesbrough, din semifinalele Cupei UEFA.

Parcursul din Cupa UEFA al Stelei da peste cap programul Diviziei A

Intrunit ieri, in regim de urgenta, Consiliul Ligii Profesioniste de Fotbal a modificat calendarul Diviziei A pentru a permite Stelei sa pregateasca dubla cu englezii de la Middlesbrough, din semifinalele Cupei UEFA. Mihai IgiroSanu DragoS Stoica

S-a decis ca ultimele doua etape sa se dispute la datele de 3 si de 7 iunie, adica dupa turneul pe care echipa nationala il va desfasura in SUA.

AMANARI. In primul rand, LPF a hotarat sa amane meciul Steaua - FCM Bacau, programat duminica, in etapa a 23-a. Acesta a fost reprogramat pentru data de 17 mai, in aceeasi zi cand se va desfasura si finala Cupei Romaniei. De asemenea, s-au stabilit datele de disputare ale celorlalte doua meciuri amanate pana acum. Rapid - Otelul se va juca la 19 aprilie, de la ora 21:00, iar Steaua - Pandurii se joaca la 3 mai, la 20:00. Un castig pentru ros-albastri este acela ca, dupa partida de maine, de acasa, cu Poli Iasi, vor beneficia de pauza pana la 20 aprile, cand se disputa turul cu Middlesbrough.

PASTI. Dupa aceea, insa, urmeaza un program infernal pentru stelisti. La doar 48 de ore dupa prima confruntare cu britanicii, trupa lui Cosmin Olaroiu va trebui sa joace meciul cu Farul, de pe teren propriu, contand pentru etapa a 24-a. Din cauza televizarii, acest meci, programat in Sambata Pastilor, va incepe la ora 20:30. Apoi, Steaua va juca meciuri din 3 in 3 zile. In ziua de 10 mai, cand se desfasoara finala Cupei UEFA, nu este programata etapa, luandu-se in calcul eventuala calificare a Stelei. "In ajun de Pasti s-a jucat mereu, la denie te duci dupa ora 23:00, termina toti meciurile pana atunci. Am facut in asa fel incat sa nu ne punem rau nici cu biserica, nici cu enoriasii, nici cu sustinatorii. Exista varianta ca acest joc sa aiba loc in ziua de Pasti, de la ora 11:00", a declarat presedintele Ligii, Dumitru Dragomir.

EXPLICATII. In legatura cu modificarile de program, liderul LPF a mai spus. "Nu era obligatoriu sa fie toate cluburile de acord. Existau doua variante: fie nationala sa plece in turneul din SUA fara jucatorii de la Steaua si de la Rapid, fie sa amanam ultimele doua etape, asa cum era normal si asa cum am si facut. FRF a cerut saptamana trecuta dispensa de la forurile internationale, datorita starii terenurilor si a vremii si ne-a fost data pana pe 10 iunie."

PROGRAMUL STELEI
Data / Meci / Unde conteaza
  • 12.04 Steaua - Poli Iasi Etapa 22
  • 14, 15/16.04 FCM Bacau - Steaua Etapa 23 meci amanat
  • 20.04 Steaua - Middlesbrough tur semifinala Cupa UEFA
  • 22.04 Steaua - Farul Etapa 24
  • 27.04 Middlesbrough - Steaua retur semifinala Cupa UEFA
  • 28, 29/30.04 Steaua - Rapid Etapa 25
  • 3.05 Steaua - Pandurii restanta Etapa 20 0
  • 5, 06/07.05 Gloria - Steaua Etapa 26
  • 10.05 ??? Finala Cupei UEFA
  • 12, 13/14.05 Steaua - CFR Cluj Etapa 27
  • 17.05 FCM Bacau - Steaua restanta Etapa 23
  • 19, 20/21.05 Sportul St. - Steaua Etapa 28
  • 02, 03/04.06 Steaua - Jiul Etapa 29
  • 06/07.06 Vaslui - Steaua Etapa 30

  • 21 - 29.05 - turneu in SUA - echipa nationala
  • 14.06 - Data-limita pentru anuntarea echipelor participante in cupele europene din partea FRF
  • RANITI
    Transportat la Spitalul de Urgenta in urma comotiei suferite dupa ce s-a dat cap in cap cu Grigorie in repriza secunda a meciului cu Dinamo, fundasul stanga al Stelei, Mihai Nesu, nu se va antrena deloc timp de trei zile. Jucatorul, care a stat in spital in noaptea de duminica spre luni, a fost externat ieri-dimineata, dar va rata meciul cu Poli Iasi, programat miercuri la Bucuresti, cu incepere de la ora 20:00. In aceeasi situatie este posibil sa se gaseasca si capitanul Mirel Radoi, care are un traumatism la mandibula dupa ce s-a ciocnit de dinamovistul Alexa, internationalul efectuand ieri-dimineata, la Sectia de Chirurgie buco-maxilo-faciala, mai multe investigatii medicale in vederea stabilirii gravitatii accidentarii.

    MIDDLESBROUGH, INVINSA
    Adversara Stelei din semifinalele Cupei UEFA, formatia engleza Middlesbrough, a pierdut duminica pe teren propriu contra lui Newcastle, scor 1-2. Mijlocasul olandez George Boateng i-a adus in avantaj pe oaspeti dupa ce a marcat in poarta propriei echipe (’29), in timp ce cel de-al doilea gol al lui Newcastle a fost inscris de Ameobi, chiar inaintea finalului primei reprize. "Boro" a redus din handicap in minutul 79 prin acelasi Boateng, dar a fost prea tarziu pentru a mai putea intoarce rezultatul.

    Florin Bratu, trimis la echipa a doua

    PEDEAPSA. Bratu (al doilea din dreapta) nu se va mai intalni nici macar cu banca de rezerve
    Atacantul Florin Bratu a fost exclus din lotul lui Dinamo, fiind trimis sa se pregateasca cu echipa a doua, dupa ce fotbalistul a refuzat sa intre pe teren in minutul 88 al derby-ului cu Steaua. "E adevarat ca nu am vrut sa mai intru pe teren. Arbitrul aratase deja minutele de prelungire si nu avea rost sa mai joc. Pana ajungeam la poarta, se fluiera sfarsitul meciului. Imi doream enorm sa joc in acest meci. Doar nu m-am pregatit un an pentru derby-ul cu Steaua ca sa joc doar doua minute. Acum am fost retrogradat la echipa a doua", a declarat Bratu. Dupa ce jucatorul a refuzat sa se mai dezechipeze atunci cand antrenorul Florin Marin i-a solicitat acest lucru, cei doi s-au certat dur si la vestiare, de fata si cu ceilalti componenti ai lotului. La conferinta de presa, intrebat de ce nu l-a introdus pe Bratu in locul lui Niculescu, antrenorul Florin Marin a preferat sa nu dezvaluie incidentul.

    ETAPA 22
    Etapa a 22-a din Divizia A va debuta astazi cu meciurile Jiul - FC National si Sportul - Poli Timisoara. Partida de la Petrosani va incepe la ora 16:00, va fi arbitrata de buzoianul Victor Stanisteanu si va fi transmisa in direct de Telesport, iar cea din Regie este programata de la ora 17:00, fiind condusa la centru de Augustus Constantin din Rm. Valcea si va putea fi urmarita pe National TV. Trupa de pe Bega vine decimata in Capitala. Dupa ce i-a exilat la echipa a doua pe Alin Stoica si pe Caramarin, antrenorul Gheorghe Hagi a decis sa nu-i includa in lot nici pe Gigel Coman si pe Olah. Restul meciurilor va avea loc maine, cand este programat derby-ul Rapid - Dinamo. Steaua va juca contra Politehnicii Iasi pe Stadionul "Lia Manoliu".
    ×
    Subiecte în articol: sport steaua etapa uefa