x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Divizia Ioan Becali

Divizia Ioan Becali

de Mihai Igirosanu    |    23 Iun 2005   •   00:00
Divizia Ioan Becali

La 26 iunie, Ioan Becali va fi instalat, mai mult ca sigur, presedinte sau director executiv la Dinamo. Toate miscarile de pana in mercato sunt legate intr-un fel sau altul de numele sau, iar senzatia ca impresarul isi pregateste terenul e puternica.

Invinsi anul trecut de Steaua, "cainii" si-au dat seama ca e nevoie ca Ioan Becali sa li se aseze in frunte. Mutarea se apropie cu pasi repezi, dar viitorul lider executiv din Stefan cel Mare pare sa-si fi inceput deja munca pentru care a venit la Dinamo. Pe langa intarirea lotului dinamovist, numele impresarul a fost vehiculat si in cazul nerealizarilor cluburilor adverse, Steaua si Rapid.

HAGI. Desi declarase de multe ori ca viseaza sa antreneze in Ghencea, Gica Hagi nu a mai ajuns sa antreneze Steaua. Interesant este ca momentul in care "Regele" a inceput sa bata in retragere coincide cu confirmarea ca Ioan Becali va ajunge in fruntea lui Dinamo.

E lesne de realizat ca Hagi nu a dorit sa devina adversar cu bunul sau prieten in Divizia A, acolo unde sansele de a se impune in fata acestuia sunt infime. Hagi a constientizat ca, in competitia interna, numele sau nu inseamna decat admiratie si respect, in vreme ce numele lui Ioan Becali inseamna influenta puternica si teama.

In aceeasi situatie s-a aflat, se pare, si Dan Petrescu, un alt personaj apropiat firmei conduse de procurator. Antrenorul Sportului l-a refuzat si el pe Gigi Becali, desi in Regie nu are perspective, iar ofertele tentante nu se prea intrevad. Au fost doua semnale clare lansate rivalilor din Ghencea, iar al treilea ar putea fi o posibila campanie slaba de transferari a Stelei.

BRATU. In declin la Nantes, Florin Bratu a fost unul dintre cei mai iubiti jucatori ai Giulestiului. Cand toata lumea astepta ca plecarea atacantului din Premiere Divison sa fie urmata de o revenire la Rapid, traseul lui Bratu s-a modificat.

Jucatorul reprezentat de firma lui Ioan Becali e dat ca sigur in linia de atac a lui Dinamo. Fost presedinte al alb-visiniilor, unde a esuat, abdicand foarte repede, impresarul pare sa fi aplicat un prim avertisment si Rapidului. Dincolo de piedicile puse rivalilor, Becali pregateste si o intarire masiva a lotului dinamovist, nume ca Adrian Ilie, Marius Niculae sau Lucian Sanmartean fiind deja insistent vehiculate.

UNUL IN GIULESTI, ALTUL IN STEFAN CEL MARE
Ceea ce surprinde este diferenta de atitudine a lui Ioan Becali. Anul trecut, din postura de presedinte al Rapidului, Becali a fost mult mai "tacut". Achizitiile au fost aproape toate esecuri, iar rivalele nu prea au avut de suferit din cauza influentei firmei de impresariat. Consecinta directa a fost retragerea rapida din fruntea gruparii de langa Podul Grant, impreuna cu Dan Petrescu, antrenorul pe care il adusese pe banca tehnica. Poate cu exceptia mijlocasului negru, fotbalistii adusi de impresar in Giulesti n-au reprezentat mai nimic pentru fotbalul din Divizia A.
×
Subiecte în articol: sport becali ioan