x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Djokovic va dona banii primiți pentru câștigarea aurului la Paris

Djokovic va dona banii primiți pentru câștigarea aurului la Paris

de Redacția Jurnalul    |    07 Aug 2024   •   23:45
Djokovic va dona banii primiți pentru câștigarea aurului la Paris
Sursa foto: Hepta

Potrivit portalului de știri sârb B92, Novak Djokovic a anunțat că va dona banii câștigați pentru medalia de aur obținută la Paris unor organizații caritabile din țara sa. Suma, care se ridică la aproximativ 200.000 de euro, i-a fost acordată campionului olimpic de către guvernul țării sale.

Ca un gest de recunoaștere față de sportivi și în lumina acestor Jocuri Olimpice, guvernul sârb a decis să acorde această recompensă financiară fiecăruia dintre sportivii săi care au câștigat o medalie de aur la această ediție a Jocurilor Olimpice.

După victoria sa în finala de tenis împotriva lui Carlos Alcaraz, Djokovic a preferat să îi ofere „celor care au cea mai mare nevoie de ei".

Antrenorul său, Viktor Troicki, va primi și el aceeași sumă, așa cum prevede sistemul de recompense al guvernului. Ambii se alătură astfel clubului format de trăgătorii Zorana Arunovic și Damir Mikec, care săptămâna trecută au primit premiul financiar după ce au obținut titlul olimpic la tir mixt.

Guvernul sârb îi recompensează și pe sportivii care obțin argintul cu 100.000 de euro, iar pe cei care obțin bronzul cu 60.000 de euro

În afară de Serbia, un total de 33 de țări au confirmat că vor recompensa sportivii care se întorc acasă cu o medalie de aur cu un premiu în bani. Revista Forbes le-a contactat pentru a afla sumele exacte.

Dintre toate acestea, cea mai generoasă este Hong Kong, care oferă 706 000 de euro campionilor săi, în timp ce Israelul și Serbia ocupă locurile doi și trei în acest clasament, cu recompense de 252 000 de euro și, respectiv, 200 000 de euro. În plus, Serbia își recompensează toți medaliații olimpici cu o rentă viageră care este plătită de la vârsta de 40 de ani.

Aceasta nu este prima dată când Djokovic dă dovadă de astfel de acte de solidaritate de-a lungul carierei sale. În 2007, jucătorul de tenis, împreună cu soția sa, a creat „Fundația Novak Djokovic", o organizație menită să se asigure că toți copiii din Serbia au acces la educație preșcolară. În februarie 2024, ei au strâns aproximativ 93 900 de dolari pentru a construi o grădiniță într-un sat izolat din țara lor.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: djokovic donatie Paris 2024