x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Cea mai mare victorie din viața mea!”. Djokovic, euforic după câștigarea celui de al 10-lea trofeu la Melbourne

„Cea mai mare victorie din viața mea!”. Djokovic, euforic după câștigarea celui de al 10-lea trofeu la Melbourne

de Redacția Jurnalul    |    29 Ian 2023   •   17:40
„Cea mai mare victorie din viața mea!”. Djokovic, euforic după câștigarea celui de al 10-lea trofeu la Melbourne

Novak Djokovic a declarat că victoria sa de duminică în fața lui Stefanos Tsitsipas în finala de la Australian Open a fost "cea mai mare victorie" din cariera sa. El a cucerind al 22-lea titlu de Grand Slam și a redevenit lider mondial, după ce anul a fost expulzat din Australia.

După ce a sosit în Australia nevaccinat în urmă cu 12 luni, Djokovic a fost expulzat, nereușind să-și apere titlul, câștigat atunci de Rafael Nadal.

Necazurile sârbului au rămas acum în urmă, iar victoria sa cu 6-3, 7-6(4), 7-6(5) împotriva lui Tsitsipas a fost întâmpinată cu aplauze furtunoase din partea tribunelor pline la Rod Laver Arena.

"Trebuie să spun că acesta a fost unul dintre cele mai dificile turnee pe care le-am jucat în viața mea, având în vedere circumstanțele", a declarat Djokovic în interviul de pe teren.

"Să nu joc anul trecut, să revin anul acesta. Vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor care m-au făcut să mă simt binevenit și confortabil să fiu în Melbourne, Australia.

"Încerc să mă ciupesc și să trăiesc cu adevărat aceste momente și este o călătorie lungă... Doar echipa și familia știu prin ce am trecut în ultimele patru-cinci săptămâni. Aceasta, probabil, este cea mai mare victorie din viața mea, având în vedere circumstanțele."

Într-o revanșă a meciului decisiv de la Roland Garros din 2021, Tsitsipas, în vârstă de 24 de ani, nu a convertit cele câteva șanse de break pe care le-a avut, nereușind să îl împiedice pe Djokovic să câștige al 22-lea său titlu de Grand Slam.

"Ghinion în această seară, o bătălie grozavă. Cu siguranță nu este ultimul tău Grand Slam, mai ai mult timp la dispoziție, mult mai mult decât mine", a declarat Djokovic.

"De asemenea, aș vrea să-ți felicit familia și echipa... Ești unul dintre cei mai profesioniști jucători de tenis pe care îi cunosc în circuit și unul dintre cei mai interesanți băieți."

Tsitsipas, care a fost la un pas de a deveni primul jucător de tenis grec care câștigă un Grand Slam, a lăudat contribuția lui Djokovic la acest sport.

"Am avut privilegiul de a juca o mulțime de meciuri de mare intensitate, dar aș vrea să mai spun încă o dată că Novak scoate ce e mai bun din mine și acestea sunt meciurile pentru care am muncit toată viața", a spus Tsitsipas.

"Este unul dintre cei mai mari din sportul nostru și cred că este cel mai mare care a ținut vreodată racheta de tenis.

"Aș vrea să îți mulțumesc pentru că ai împins sportul nostru atât de departe și tenisul merită un jucător ca tine, care împinge și motivează fiecare jucător care este implicat în acest sport."

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: novak djokovic stefanos tsitsipas