x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Djokovic și Nadal, cap de afiș la „Six Kings Slam” în Arabia Saudită

Djokovic și Nadal, cap de afiș la „Six Kings Slam” în Arabia Saudită

de Redacția Jurnalul    |    06 Feb 2024   •   20:30
Djokovic și Nadal, cap de afiș la „Six Kings Slam” în Arabia Saudită
Sursa foto: Hepta

Arabia Saudită va găzdui în luna octombrie un nou turneu demonstrativ de tenis de elită cu Novak Djokovic și Rafa Nadal alături de alți trei câștigători de Grand Slam, a anunțat Autoritatea Generală de Divertisment din această țară.

Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Daniil Medvedev și Holger Rune vor juca, de asemenea, la "Six Kings Slam", care va face parte din festivalul cultural și de divertisment saudit Riyadh Season, au declarat organizatorii.

După ce Sinner a câștigat recent Openul Australiei, danezul Rune este singurul jucător de pe lista de șase fără un titlu de Grand Slam.

Spaniolul Nadal, care a devenit luna trecută ambasador al Federației de tenis din Arabia Saudită, a declarat că așteaptă cu nerăbdare evenimentul.

"După ce alți câțiva jucători de tenis au făcut acest lucru, sunt foarte entuziasmat să joc pentru prima dată la Riyadh", a declarat cel care a fost de 22 de ori campion de Grand Slam, într-un comunicat.

Turneele demonstrative din Golf nu mai sunt o noutate, însă acestea se joacă de obicei în timpul pauzelor din sezonul ATP sau după ce acesta s-a încheiat. ATP are un program plin în octombrie, inclusiv turneele obligatorii Masters 1000 de la Shanghai și Paris.

Arabia Saudită va găzdui, de asemenea, turneul Next Gen Finals pentru jucători sub 21 de ani la Jeddah, care se va încheia la sfârșitul sezonului, între 2023 și 2027, a anunțat ATP în august anul trecut.

Saudiții au investit masiv în sporturi precum fotbalul, Formula 1 și golf în ultimii ani. Cu toate acestea, criticii au acuzat țara că se folosește de sport pentru a-și ascunde rezultatele slabe în ceea ce privește drepturile omului și problemele legate de egalitate.

Dezbaterea cu privire la posibilitatea ca Arabia Saudită să găzduiască finala feminină a turneului WTA s-a intensificat, marile jucătoare de tenis Chris Evert și Martina Navratilova opunându-se acestei acțiuni, ceea ce a determinat critici dure din partea ambasadorului saudit în SUA săptămâna trecută.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: djokovic nadal arabia saudita