x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Djokovic a decis să se opereze miercurea aceasta la Paris, pentru a reveni la Jocurile Olimpice

Djokovic a decis să se opereze miercurea aceasta la Paris, pentru a reveni la Jocurile Olimpice

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2024   •   15:15
Djokovic a decis să se opereze miercurea aceasta la Paris, pentru a reveni la Jocurile Olimpice
Sursa foto: Hepta

Sârbul Novak Djokovic a decis să se opereze de menisc miercuri dimineață la Paris. El va fi indisponibil cel puțin trei săptămâni și va lipsi de la Wimbledon (1-14 iulie). Restul programului său, și în special participarea la Paris 2024, va depinde de modul în care va reacționa la operație.

Novak Djokovic este cunoscut ca fiind reticent la intervențiile chirurgicale de când, în 2018, a decis în cele din urmă să se opereze la cot, după doi ani de reflecție și ezitare. De data aceasta, el nu a ezitat mult timp, după cum relatează surse citate de L'Équipe.

La mai puțin de două zile după ce s-a accidentat la genunchi în optimi de finală împotriva lui Francisco Cerundolo, la Roland Garros, și la o zi după ce și-a anunțat retragerea din sfertul de finală împotriva lui Casper Ruud, numărul 1 mondial a decis să se opereze miercuri într-o clinică din Paris, intervenția fiind efectuată de către un tânăr chirurg francez.

A fost vorba de o operație standard pentru a repara meniscul medial afectat de la genunchiul său drept.

Dacă totul decurge bine, sârbul ar trebui să se ridice din pat în următoarele ore și să poată sta din nou pe piciorul drept. Dar va avea nevoie de cel puțin trei săptămâni de convalescență, ceea ce înseamnă că va lipsi de la turneul de la Wimbledon (1-14 iulie).

Pe de altă parte, sursele citate susțin că, conform reacției articulației sale la operație, participarea sa la Jocurile Olimpice (27 iulie-4 august) nu este pusă sub semnul întrebării. Acest lucru explică, fără îndoială, decizia sa rapidă de a se supune operației și atestă motivația sa de a lupta pentru aurul olimpic, care lipsește din palmaresul său.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: djokovic operaţie genunchi