x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Djokovic ajunge în sferturile de finală la Jocuri pentru a patra oară în carieră

Djokovic ajunge în sferturile de finală la Jocuri pentru a patra oară în carieră

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2024   •   23:45
Djokovic ajunge în sferturile de finală la Jocuri pentru a patra oară în carieră
Sursa foto: Hepta

Sârbul Novak Djokovic a ajuns pentru a patra oară în carieră în sferturile de finală ale probei de simplu la Jocurile Olimpice. El l-a învins miercuri pe germanul Dominic Koepfer, cu 7-5, 6-3 și pare decis să meargă cât mai departe în turneu.

Cu toate cele 24 de titluri de Grand Slam și nenumărate alte distincții, Jocurile Olimpice nu au fost niciodată accesibile jucătorului în vârstă de 37 de ani, pentru care o medalie de bronz rămâne singura sa amintire.

Parisul este, cel mai probabil, ultima sa șansă de a umple singurul loc neocupat din vitrina sa plină de trofee și, până acum, totul merge conform planului la Roland Garros, deoarece nu a pierdut încă niciun set în trei runde.

După emoțiile victoriei sale din runda precedentă împotriva lui Rafael Nadal, atmosfera de pe terenul Philippe Chatrier a fost liniștită, Djokovic trecând fără probleme de Koepfer, în vârstă de 30 de ani, după unele probleme inițiale.

Djokovic a obținut un break la serviciu cu o lovitură rafinată, dar a returnat imediat avantajul.
Koepfer părea încrezător după cele patru victorii la simplu și dublu obținute până acum în turneul olimpic de tenis de la Roland Garros, dar și-a anulat toată munca depusă la 5-6, când o încercare greșită de drop shot și un backhand eronat i-au oferit setul lui Djokovic.

Germanul a avut nevoie de îngrijiri medicale la începutul setului al doilea, iar rezistența sa a dispărut rapid, Djokovic înregistrând a 16-a victorie din carieră la simplu la Jocurile Olimpice – cel mai mare număr de victorii obținut de un jucător de când tenisul a revenit la Jocuri în 1988.

Următorul adversar al lui Djokovic este grecul Stefanos Tsitsipas, al optulea favorit, care s-a calificat în optimi învingându-l pe argentinianul Sebastian Baez.

Carlos Alcaraz, al doilea favorit, va încerca de asemenea să ajungă în sferturile de finală la simplu, mai târziu, când va juca împotriva lui Roman Safiullin, înainte de a reveni cu Nadal pentru un sfert de finală la dublu.

Toate cele patru sferturi de finală feminine sunt programate pentru miercuri.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: djokovic paris 2024 tenis