x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Djokovic, în semifinale la Torino. Tsitsipas și Rublev își dispută celălalt loc în Grupa Roșie

Djokovic, în semifinale la Torino. Tsitsipas și Rublev își dispută celălalt loc în Grupa Roșie

17 Noi 2022   •   09:20
Djokovic, în semifinale la Torino. Tsitsipas și Rublev își dispută celălalt loc în Grupa Roșie
Sursa foto: Hepta

Stefanos Tsitsipas a pus capăt miercuri seara speranțelor lui Daniil Medvedev de a câștiga turneul de final de sezon de la Torino. Grecul s-a impus în al doilea meci de la ATP Finals la capătul unui meci disputat, cu două seturi decise la tiebreak, în Grupa Roșie.

Tsitsipas a revenit de la 3-5 în setul decisiv și l-a eliminat pe Medvedev, după 2 ore și 24 de minute, câștigând cu 6-3, 6-7(11), 7-6(1) și pregătind acum o confruntare, vineri, cu Rublev pentru celălalt loc din Grupa Roșie, ce duce în semifinale.

După ce și-a adjudecat primul set în urma unui serviciu remarcabil, Tsitsipas a irosit trei mingi de meci în setul al doilea și a fost la un game distanță de înfrângere în decisiv.

Decisiv în care a revenit curajos, impunându-se categoric în tiebreak.

"A fost foarte obositor acolo", a declarat Tsitsipas.

"Mă bucur că am depășit acest lucru și am putut să mă bucur alături de public. Este o victorie mare și sunt extrem de mândru de modul în care am luptat".

Medvedev a izbutit 16 ași, dar serviciul său l-a abandonat pe finalul setului al treilea și a cedat în ultimul tiebreak, meciul încheindu-se pe o greșeală de forehand a fostului număr unu mondial.

"A fost grozav să revin în meci, m-am simțit renăscut, și ce mod grozav de a-l încheia", a mai spus Tsitsipas.

Cu această victorie, Tsitsipas a obținut a doua victorie consecutivă în fața lui Medvedev și a patra în 11 meciuri totale.

Anterior, Novak Djokovic își asigurase calificarea în semifinale la ATP Finals cu un 6-4, 6-1 categoric în fața lui Andrey Rublev, care rămâne în cursă, al doilea loc în semifinală urmând a fi decis în meciul cu Tsitsipas.

 

(sursa: Mediafax)

×