x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Doliu in arbitraj

Doliu in arbitraj

de Vicentiu Neagoe    |    Dragos Stoica    |    20 Aug 2005   •   00:00
Doliu in arbitraj

La finalul meciului dintre Petrolul ’95 si Rapid ’95, prilejuit de retragerea din activitate a lui Vivi Rachita, dar si de reeditarea finalei Cupei din 1995, Zoltan Erdei a murit ca urmare a unui accident cerebral.

Ceea ce s-a vrut a fi o sarbatoare perfecta pentru ploiesteni s-a transformat brusc intr-o adevarata drama. Invitat sa participe la reeditarea finalei din 1995, cand Petrolul a cucerit Cupa Romaniei in fata Rapidului, fostul asistent Zoltan Erdei a incetat din viata imediat dupa incheierea partidei.

FULGERATOR. La putin timp dupa incheierea meciului, Zoltan Erdei a intrat la dusuri, de unde a iesit spunandu-i "centralului" Vali Ionita ca nu se simte bine si ca are niste dureri in piept. Desi s-a intors foarte repede la vestiare alaturi de medici, Ionita l-a gasit pe Erdei palid la fata, intins pe canapea si fara nici o reactie. Urcat de urgenta in ambulanta, dupa un prim consult, medicii au pus diagnosticul de atac cerebral. Pana la spital, Erdei a mai suferit pe drum doua infarcturi, ultimul fiindu-i fatal, cu toate ca doctorii de la Spitalul de Urgenta din Ploiesti au continuat o ora manevrele de resuscitare.

CONSTERNARE. Desi nu s-a aflat joi la Ploiesti, in pofida faptului ca el a condus la centru brigada care a arbitrat finala Cupei din urma cu 10 ani, presedintele CCA, Ion Craciunescu, a ramas socat la aflarea vestii: "Era un adevarat prieten. Sunt bulversat".

CARIERA IN ARBITRAJ SI IN POLITICA
Erdei Zoltan Ladislau s-a nascut la Oradea, la 20 ianuarie 1950. Cu toate ca era de etnie maghiara, Erdei s-a stabilit in inima Olteniei, la Slatina, resedinta judetului Olt. Primul sau meci arbitrat in Divizia A a avut loc la data de 12 august 1990, Rapid - SC Bacau 2-1. In afara de activitatea sportiva, Erdei s-a implicat si in viata politica. Ca membru al UDMR, a ajuns in postul de subprefect de Olt la 11.01.2001, de unde a trecut ulterior in PSD. A detinut aceasta functie timp de doi ani, fiind demis la mijlocul anului 2003. Intre timp a devenit si un prosper om de afaceri, deschizandu-si o afacere proprie in domeniul constructiilor. Fiul sau, Zoltan Stefan Erdei, este si el arbitru in lotul national. Unul dintre cei mai buni prieteni ai acestuia este Marian Salomir, clujeanul fiind prima persoana pe care a sunat-o Erdei jr dupa ce a aflat vestea disparitiei tatalui sau.
×
Subiecte în articol: sport erdei