x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Doroftei isi pune manusile in cui

Doroftei isi pune manusile in cui

28 Oct 2004   •   00:00

Aflat in Canada, pugilistul roman Leonard Doroftei, fost campion mondial la categoria usoara in versiunea WBA, si-a anuntat retragerea din activitate.

IONUT PADURARU

ALBUM DE FAMILIE. Dorin, alaturi de sotia sa, Monica, si cei doi baieti: Adrian (9 ani) si Alexandru (5 ani)
Doroftei si-a motivat decizia prin dorinta de a-si petrece mai mult timp alaturi de familie. Impreuna cu Monica, sotia sa, campionul roman are trei copii: Adrian (9 ani), Alexandru (5 ani), Andra Vanesa (8 luni).

MOTIVATIE. "A venit timpul sa ma retrag. Am trei copii acum si imi este greu sa ma concentrez asupra carierei. Nu vreau sa imi pierd familia", a declarat Mosu’, in varsta de 34 de ani. "Am avut deja doua cariere, una la amatori si una la profesionisti. E timpul sa ma odihnesc acum", a mai spus "Leul", adaugand ca nu isi va prelungi contractul cu clubul canadian Interbox, care va expira pe 20 noiembrie.

CARIERA. Doroftei a ajuns in Canada la 28 de ani, avand in palmares un titlu mondial si doua medalii olimpice de bronz la amatori. A devenit campion mondial in versiunea WBA la 5 ianuarie 2002, cand l-a invins pe Raul Balbi, iar 5 luni mai tarziu si-a aparat titlul in fata argentinianului, la Bucuresti. In 2003, la Pittsburgh, Doroftei a boxat cu Paul Spadafora pentru unificarea centurilor WBA si IBF, meciul incheindu-se la egalitate. In acelasi an, la Bucuresti, campionul roman a pierdut titlul deoarece nu s-a incadrat in categorie la cantarul oficial dinaintea meciului cu columbianul Miguel Callist. Dorin a boxat pentru ultima data la 24 iulie, la Atlantic City, fiind invins pentru prima data in cariera prin KO de canadianul Arturo Gatti.

CONTINUARE. Dorin a primit deja o oferta de implicare in boxul romanesc din partea managerului general al FRB, Rudel Obreja. Astfel, daca va castiga alegerile pentru sefia federatiei, care se vor desfasura la 20 noiembrie, Obreja intentioneaza sa-l aduca pe Doroftei la conducerea lotului olimpic al Romaniei, impreuna cu actualul tehnician, Francisc Vastag.

FAMILIST

"Am dedicat destul timp boxului. Am avut doua cariere, una la amatori si una la profesionisti. A venit timpul sa ma retrag. Am trei copii acum. Nu vreau sa imi pierd familia" - Leonard Doroftei

MULTUMIRE

Dupa anuntarea retragerii, fostul campion mondial a declarat ca este multumit de ce a realizat in cariera sa. "Dupa exemplul meu, multi pugilisti din Romania au trecut la profesionism. Le-am aratat ca daca ai incredere, poti sa castigi", a spus Doroftei, adaugand ca, desi are are dubla cetatenie, romana si canadiana, nu intentioneaza sa renunte la nici una dintre acestea: "Sunt mandru ca sunt canadian. Este lucrul cel mai important pe care l-am realizat in cariera mea de profesionist".
×
Subiecte în articol: sport doroftei