x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipa Nationala - Blocati in SUA

Echipa Nationala - Blocati in SUA

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    31 Mai 2006   •   00:00
Echipa Nationala - Blocati in SUA

A doua parte a delegatiei tricolore trebuia sa revina ieri la pranz in Romania. Din motive misterioase, Victor Piturca, Dumitru Dragomir si mai multi "stranieri" au mai ramas o noapte in SUA.

Luni dimineata, la ora 1:30 (ora Romaniei), romanii se pregateau sa decoleze la bordul unei curse a companiei Air France, insa urmau sa traiasca momente extrem de neplacute. Printre membrii delegatiei care urma sa soseasca in tara se aflau selectionerul Victor Piturca, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, doctorul lotului, Pompiliu Popescu, antrenorul secund, Stefan Iovan, dar si jucatorii din strainatate Bogdan Lobont, Cosmin Contra, Gabriel Tamas, Razvan Cocis, Pompiliu Stoica si Adrian Iencsi.

BATAIE DE JOC. In jurul orei 2:00, delegatia romana a fost imbarcata, dar dupa cateva minute de rulaj aeronava s-a oprit. Pasagerii au fost informati ca s-au produs cateva defectiuni si invitati sa coboare pe pista, unde sa astepte solutionarea problemelor. Cosmarul abia avea sa inceapa, din moment ce, desi defectiunea nu fusese remediata, romanii au fost urcati din nou in avion, unde au fost obligati sa astepte timp de cinci ore fara aer conditionat si apa. In cele din urma, zborul care va avea escala la Paris s-a amanat pentru aceasta dimineata, iar romanii si-au petrecut noaptea la Hotelul Hyatt din Los Angeles.

ENIGMA
"Nici macar nu stim exact care au fost motivele anularii zborului atunci cand acesta era programat initial. Ni s-a explicat intai ca nu sunt conditiile meteorologice optime, ca ar fi furtuna, pentru ca apoi sa aflam ca s-ar fi defectat motorul auxiliar"
membru al delegatiei Romaniei

IRITATI
"In conditiile lipsei de aer conditionat in interiorul aeronavei, nu ni s-a oferit apa sau gheata. A trebuit sa cerem noi cu insistenta dupa ce am fost debarcati. Am fost supusi unui tratament inuman si toata lumea este iritata, obosita si stresata"
membru al delegatiei Romaniei

STADION
Stadionul National din Complexul Sportiv "Lia Manoliu" a trecut din administrarea statului roman in cea a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, hotararea Guvernului Romaniei de la 19 aprilie fiind publicata ieri in Monitorul Oficial. La "caracteristicile tehnice ale imobilului" este trecuta suprafata de 79.334,35 de metri patrati. Federatia Romana de Fotbal si-a depus candidatura pentru organizarea finalei Cupei UEFA din 2009 pe arena care va fi construita in locul actualului Stadion National. Acesta este primul pas pentru reusita demersului "federal".
UEFA
Directorul de comunicare si relatii publice al UEFA, William Gaillard, a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Edinburgh, ca politicienii romani au inteles necesitatea interzicerii anumitor manifestari ale suporterilor datorita masurilor luate de forul european impotriva Stelei. "Datorita masurilor pe care le-am luat, dintr-o data, elita politica din Romania a inteles ca anumite manifestari ar trebui interzise si mentalitatea ar trebui schimbata daca aceasta tara doreste sa adere la Uniunea Europeana", a spus Gaillard, citat de cotidianul The Scotsman.
×
Subiecte în articol: sport