x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipa nationala - Dorinel ramane in carti

Echipa nationala - Dorinel ramane in carti

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    01 Sep 2006   •   00:00
Echipa nationala - Dorinel ramane in carti

Desi a afirmat ca nu mai conteaza pe serviciile veteranului de la CFR Cluj pentru "dubla" cu Bulgaria si Albania, Victor Piturca pare decis sa apeleze la serviciile "Neamtului" in meciul de la Tirana.

"Daca Dorinel nu ajunge la lot pana marti seara, voi renunta la el. Inteleg ca are un deces in familie, dar la echipa nationala am nevoie de jucatori care sa fie concentrati suta la suta", a sunat declaratia lui Victor Piturca la reunirea lotului, care a avut loc luni, la sediul FRF. In replica, antrenorul-jucator al lui CFR Cluj s-a aratat dezamagit de decizia selectionerului: "Daca asa s-a hotarat, n-am ce face. N-am cum sa ajung la lot mai devreme de miercuri, dar inteleg ca e prea tarziu. In aceste conditii, n-am de ce sa mai vin, daca decizia este deja luata".

SURPRIZA. In cursul zilei de ieri, Dorinel Munteanu a anuntat ca se va deplasa totusi la Constanta, dar numai pentru a urmari meciul cu Bulgaria din postura de spectator. "Nu stiu care vor fi cei doi inchizatori ai nationalei in aceste meciuri. Probabil Cocis si Codrea, dar sunt convins ca Piti va gasi o solutie buna. Indiferent cine se va afla pe teren, important este sa plecam cu o victorie. Este un meci aproape capital", a declarat ieri Munteanu.

Paradoxal, desi este recunoscut drept un tip care nu-si schimba niciodata deciziile, fie ele eronate sau nu, se pare ca Victor Piturca intentioneaza sa apeleze totusi la veteranul echipei nationale, facand rabat de la principiile sale. Conform unor surse din anturajul primei reprezentative, Munteanu ar intra insa in calcule doar pentru meciul de miercuri, contra reprezentativei Albaniei, care se va disputa la Tirana, fiind exclusa participarea sa la partida de maine, cu Bulgaria. In alta ordine de idei, organizatorii au anuntat ca biletele pentru meciul cu reprezentativa Bulgariei s-au epuizat inca de miercuri dupa-amiaza.

MITOCANII BULGARESTI
Ieri, presa bulgara a continuat asa-zisul razboi psihologic inaintea meciului cu Romania, mass-media de la sud de Dunare publicand subiecte de scandal inventate. Astfel, cotidianul Tema: Sport prezinta pe prima pagina un fotomontaj cu Adrian Mutu, in care acesta poarta mantie si are dinti de vampir, fiind asemuit contelui Dracula. Titlul este "Sunt rosii de invidie". ". Intr-un comentariu din ziar, se precizeaza: "Nu ne este frica. Conform Daily Record, Romania este inaintea Bulgariei... cand vine vorba de coruptie. Ca sa devii politist in Romania trebuie sa dai 6.500 de lire, iar ca sa lucrezi la vama, dai 20.000. Nu e de mirare ca la granita trebuie sa dai cate 20 de lire ca sa intri".

MARGARITESCU, CONVOCAT
Dupa ce mijlocasul stelist Sorin Parschiv s-a accidentat in urma cu cateva zile, medicul echipei nationale, Pompiliu Popescu, a apreciat miercuri seara ca acesta nu se poate reface, Piturca decizand sa renunte la jucator. Ieri, in locul acestuia a sosit la lot dinamovistul Andrei Margaritescu (foto), ale carui evolutii din primele cinci etape din campionat au fost tot mai apreciate. Pana in prezent, "China" nu a fost convocat niciodata la un meci oficial al reprezentativei Romaniei.
×
Subiecte în articol: sport