x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Elisa Lipă este tristă: Am devenit istorie!

Elisa Lipă este tristă: Am devenit istorie!

de Horatiu Sima    |    27 Oct 2008   •   00:00
Elisa Lipă este tristă: Am devenit istorie!


Lansarea oficială a Sălii Polivalente "Elisabeta Lipă", eveniment aşteptat de peste două decenii, a transformat Botoşaniul în capitala sportului românesc pentru două zile.



La inaugurare au fost prezente nume grele ale sportului românesc, precum: Octavian Belu, Doina Melinte, Doina Ignat, Simona Muşat Stârmbeschi, Georgeta Damian
Andrunache şi nu în ultimul rând, Elisabeta Lipă. Elisabeta Lipă a afirmat că inaugurarea sălii care îi poartă numele este şi puţin tristă pentru ea, deoarece "îmi dau seama că am devenit istorie". Elisabeta Lipă a mai spus că s-ar fi bucurat mai mult dacă numele ei ar fi fost dat unei baze de canotaj, dar speră că autorităţile vor face tot ceea ce e posibil să construiască o astfel de facilitate pentru pregătirea Jocurilor Olimpice de la Londra 2012. De altfel, ea a spus că va susţine demersurile autorităţilor botoşănene de a muta baza olimpică de la Snagov la Rogojeşti-Mihăileni, satul ei natal. Ea şi-a motivat această decizie prin faptul că la Rogojeşti nu sunt "nici vile pe maulul lacului şi nici şalupe care să tulbure antrenamentele sportivelor. De asemenea, Lipă susţine că "Botoşaniul dă 90%" din sportivele medaliate la canotaj şi că ar fi normal ca o astfel de facilitate să funcţioneze pe un "tărâm atât de binecuvântat de Dumnezeu".

Andrunache vre să revină în sportul de performanţă
Prezentă la eveniment Georgeta Damian Andrunache a declarat că ar  putea să revină în canotaj pentru Jocurile Olimpice de la Londra, dar după ce mai face un copil. Condiţia ca Georgeta să reia antrenamentele este similară cu cea impusă în urmă cu câţiva ani de naşa sa, Elisabeta Lipă, construirea unei piste olimpice de canotaj. Georgeta Damian Andruache a ţinut să infirme zvonurile prin care ar fi supărată că sala Polivalentă nu va purta numele său ci pe cel al Elisabetei Lipă. "Nu mi-aş dori ca următoarea sală să se numească neapărat Georgeta Damian Andrunache, ci mi-aş dori să fie o bază de canotaj, care să se numească oricum, dar să fie bază de canotaj. Să se facă canotaj şi la Botoşani şi să nu mai plece sportivii de aici către celelalte cluburi din ţară. Mi-aş dori ca măcar un singur sportiv din Botoşani să mai aibă performanţele Elsiabetei Lipă", a declarat Georgeta Damian Andrunache, completată de Simona Muşat Strâmbeschi care a afirmat că speră "ca aceasta să nu fie ultima sală de sport care s-a construit în Botoşani".


Aşteaptă numirea la Dinamo
Elisabeta Lipă a împlinit duminică, 26 octombrie, vârsta de 44 de ani. Botezarea Sălii Polivalente din Botoşani cu numele Elisabeta Lipă a constituit unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le-a primit fosta mare sportivă. Ea va mai primi un cadou important de la Ministerul de Interene. Ea aşteaptă ca în această săptămână să fie
numită preşedintele clubului Dinamo. "Nu e nimic oficial încă. Domnul ministru trebuie să decidă pe cine va numi la Dinamo. Ar fi o onoare pentru mine să preiau cel mai mare club din România", spune fosta canotoare, care, mai mult ca sigur îi va succeda în funcţie chestorului Marcel Popescu. Ministrul de Interne Cristian David urmează a cere schimbarea preşedintelui CS Dinamo după ce Corpul de Control al ministerului a descoperit un prejudiciu de peste 1,3 milioane de lei, pentru recuperarea căruia s-a ajuns în instanţă. În august 2002, s-a încheiat un contract de asociere între CS Dinamo şi CS FC Dinamo. Acest contract avea drept obiectiv susţinerea sportivă de performanţă a celor două cluburi. CS Dinamo s-a obligat să asigure, contra cost, furnizarea utilităţilor (energie electrică, gaze naturale, canalizare salubritate şi apă) necesare exploatării bazei, iar FC Dinamo s-a obligat să achite contravaloarea utilităţilor folosite. CS Dinamo şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, dar echipa de fotbal nu a achitat contravaloarea utilităţilor furnizate în perioada martie-decembrie 2006. Astfel, s-a prejudiciat bugetul de stat cu 1,3 milioane de lei noi.

×
Subiecte în articol: sport dinamo lipa elisabeta lipa canotaj