x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Emoţii pentru Dinamo

Emoţii pentru Dinamo

de Florin Gongu    |    19 Mar 2009   •   00:00

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va judeca azi memoriul introdus de FC Vaslui împotriva lui FC Dinamo, în privinţa utilizării în meciul direct a brazilianului Julio Cesar.



Meciul Vaslui - Dinamo s-a jucat în tur, în etapa a şaptea, şi s-a încheiat cu Victoria dramatică a oaspeţilor, 2-1, obţinută în ultimele secunde de joc. Doar că, imediat după meci, finanţatorul vasluienilor, Adrian Porumboiu, a contestat dreptul de joc al fundaşului dinamovist Julio Cesar, care văzuse cartonaşul roşu cu doar o etapă mai devreme, în meciul Dinamo - U Craiova (1-0). Gruparea din Ştefan cel Mare l-a utilizat pe brazilian având acordul comisiilor federale, care au invocat nişte prevederi de ultimă oră de la FIFA, anulând avertismentul! Cazul a fost judecat la Comisia de Disciplină, respectiv cea de Apel, câştig de cauză având mereu Dinamo. "Intra în calculele noastre şi nu ne-am făcut nici o iluzie că vom câştiga. Dar va fi o surpriză neplăcută pentru Dinamo şi plăcută pentru noi atunci când vom câştiga la Lausanne. Va fi o palmă pentru profesioniştii de la Comisia de Disciplină şi de la Comisia de Apel, pe care o merită", spunea fostul arbitru FIFA.

"Acolo se judecă, e treabă serioasă, nu e ca la noi. Cele două comisii din România au călcat în picioare regulamentele, dar nu va rămâne aşa. Toată mocirla fotbalului pleacă de la aceste comisii. Regulamentele spun clar: un jucător eliminat într-un meci este automat suspendat minim o etapă", a mai comentat Porumboiu.

Rectificare inutilă

De altfel, acum câteva zile, în şedinţa Comitetului Executiv al FRF s-a hotărât ca greşelile unui arbitru să nu mai fie corectate de Comisia de Disciplină, decât dacă se constată că a fost eliminat un alt jucător decât cel care a comis infracţiunea. Însă această prevedere e veche de când lumea, iar reiterarea ei nu face decât ca lucrurile să reintre în normal. "Se aude din ce în ce mai răspicat zvonul că Dinamo va pierde cele trei puncte din meciul cu Vasluiul! Mie unul nu îmi convine! Pentru că mai degrabă se bate Unirea cu Vaslui decât cu Dinamo. Mai tare simt răsuflarea lor în ceafă", a zis managerul Unirii Urziceni, Mihai Stoica la GSP TV. La Lausanne, FC Vaslui va fi reprezentată de o echipă de avocaţi.

Prunea: "Timişoara are şanse"

Tot la TAS, dar la 2 aprilie, se va lua o hotărâre în privinţa depunctării cu şase puncte a lui FC Timişoara în Liga 1. "Ca o opinie personală, Timişoara are şanse foarte mari în acest moment. Şi din punctul meu de vedere şansele sunt mai mari decât dacă s-ar fi prezentat împreună cu domnul Dragomir. şansele sunt în ceea ce priveşte cele şase puncte, pentru că, în cazul palmaresului şi al drepturilor patrimoniale, există o decizie definitivă a TAS. Dar cele 6 puncte se judecă acum. Cu siguranţă e mai bine ca Timişoara să meargă la TAS fără domnul Dragomir. Pentru că Timişoara are oameni pregătiţi, are jurişti, care pot să apere interesul Timişoarei şi nu să arunce petarde de fum, manipulări şi aşa mai departe", a spus ieri directorul de relaţii internaţionale al FRF, Florin Prunea.

×
Subiecte în articol: sport dinamo