x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Eterna poveste de război

Eterna poveste de război

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    08 Mai 2009   •   00:00
Eterna poveste de război
Sursa foto: Mihai Stetcu/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Eternul derby al fotbalului românesc îşi va consuma în această seară, de la ora 21:00, în direct la Antena 1, un nou episod. Meciul este precedat de un scandal monstru între cele două cluburi, pe marginea protocolului pentru biletele galeriei dinamoviste.



Derby-ul din Ghencea se va desfăşura cu casa închisă, conducerea Stelei anunţând ieri că cele 24.000 de bilete puse în vânzare au fost epuizate între orele 12:00 şi 13:00.

"UN SINGUR GĂND: VICTORIA!"

Antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, şi-a exprimat ieri sentimentele înaintea derby-ului: "Există un singur gând înaintea acestui joc: victoria. Avem nevoie de ea, pentru că mai sunt puţine etape. Trebuie tratate foarte serios aceste ultime cinci jocuri, pentru că vom evolua împotriva unor echipe aflate în lupta pentru podium sau pentru cupele europene". De asemenea, stoperul Dorin Goian a subliniat şi el importanţa duelului cu rivala din Ştefan cel Mare: "În momentul acesta, derby-ul cu Dinamo este mai important decât o partidă din Liga Campionilor. Sincer, mi-aş dori enorm ca Dinamo să nu ia campionatul. Nu vreau să creadă lumea că va fi o răzbunare pentru noi". La rândul său, omul momentului la Dinamo, atacantul Ionel Dănciulescu, a spus: "Când joci la Dinamo, tot timpul este presiune, nu doar la derby-uri, dar întotdeauna meciul cu Steaua are ceva aparte. E cel mai important derby al României şi-l vom trata ca pe o finală".

"Aş vrea să se vorbească mai mult despre fotbal şi mai puţin despre pietrele aruncate în autocar"

Marius Lăcătuş - antrenor Steaua

676 de bilete pentru "câini"

Conducerea Stelei a păstrat totuşi 676 de bilete pentru galeria dinamovistă şi va decide în această dimineaţă, la ora 10:00, dacă le va oferi clubului din Ştefan cel Mare. Surse apropiate steliştilor susţin că formaţia din Ghencea aşteaptă scuze publice din partea lui Dinamo, pentru jignirile din ultima perioadă, şi, doar atunci, va oferi tichetele pentru derby. De partea cealaltă, preşedintele CA al lui Dinamo, Nicolae Badea, şi ofiţerul de securitate, Bogdan Raţiu, au boicotat întâlnirea cu Jandarmeria şi cu reprezentanţii LPF, susţinând că vor protesta prin memorii la FRF şi la UEFA. Cei doi au considerat că "atitudinea Stelei este anormală şi chiar jignitoare".

×
Subiecte în articol: sport