x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EURO 2008 / Amiciţie româno-franceză

EURO 2008 / Amiciţie româno-franceză

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    10 Iun 2008   •   00:00
EURO 2008 / Amiciţie româno-franceză

Corespondenţă din Zurich
Debutul tricolorilor la CE a declanşat o emulaţie deosebită în rîndurile suporterilor români, care au luat cu asalt străzile din jurul stadionului Letzigrund cu trei-patru ore înaintea meciului.



Corespondenţă din Zurich
Debutul tricolorilor la CE a declanşat o emulaţie deosebită în rîndurile suporterilor români, care au luat cu asalt străzile din jurul stadionului Letzigrund cu trei-patru ore înaintea meciului. Aproximativ 7.000 de fani au sosit pe diferite căi în Zürich, răspunzînd apelului de a fi alături de trupa lui Victor Piţurcă în prima confruntare din "grupa morţii". Organizatorii au avut iniţiativa de a desemna cîte un crainic special, care au prezentat echipele în română şi franceză, încercînd să animeze la maximum atmosfera.

SĂRBĂTOARE. Îmbrăcaţi aproape complet în galben, românii veniţi din toate colţurile ţării şi ale Europei au ocupat terasele sau barurile din apropierea stadionului. Întîlnirile dintre suporterii celor două echipe naţionale s-a lăsat mai mereu cu zîmbete, fotografii de grup sau schimburi de materiale promoţionale. Mai mult, pe stadion, cu excepţia cîtorva sectoare, românii şi francezii au stat amestecaţi, iar atmosfera a fost una de sărbătoare. Fanii tricolorilor şi-au făcut simţită prezenţa şi în momentul în care fostul stoper al Franţei şi al celebrei AC Milan, Marcel Desailly acorda un interviu postului Canal+. Interviul s-a efectuat pe un fundal dominat de cîteva zeci de fani români care agitau fulare şi scandau numele ţării. Primul jucător care a păşit pe teren a fost portarul Bogdan Lobonţ, ieşit la încălzire în uralele miilor de fani, în timp ce căpitanul Chivu a fost, de asemenea, primul la ieşirea întregii echipe.

×
Subiecte în articol: sport