x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EURO 2008 / Cociş: “La imn m-am gîndit la toată ţara!”

EURO 2008 / Cociş: “La imn m-am gîndit la toată ţara!”

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    11 Iun 2008   •   00:00
EURO 2008 / Cociş: “La imn m-am gîndit la toată ţara!”

La o zi după remiza albă din meciul cu Franţa, tricolorii au lăsat impresia unor jucători foarte siguri pe ei, cu mult mai multă încredere înaintea ultimelor două confruntări din grupa C.



La o zi după remiza albă din meciul cu Franţa, tricolorii au lăsat impresia unor jucători foarte siguri pe ei, cu mult mai multă încredere înaintea ultimelor două confruntări din grupa C.

AVANTAJ. Majoritatea jucătorilor au dezvăluit că disperarea Italiei, surclasată de Olanda în prima etapă, s-ar putea transforma într-un avantaj pentru naţionala României. “Italia îşi va juca ultima carte împotriva noastră, vor trebui să atace şi vor rămîne descoperiţi. Pe de altă parte, şi noi trebuie să cîştigăm un meci pentru a spera cu adevărat la calificare. Am decis să învăţăm bine imnul şi să-l cîntăm cît de tare putem. Am dorit prin asta să ne dăm singuri un imbold şi o stare bună înaintea meciului. Referitor la ce a declarat Răducioiu, să fie sănătos. Probabil şi-ar fi dorit să ne bată Franţa cu 2-0”, a declarat stoperul Dorin Goian. Aflat la primul său turneu final din carieră, mijlocaşul Răzvan Cociş s-a situat pe aceeaşi lungime de undă cu “Goe”: “E bine că îi prindem după înfrîngere, va fi ultima lor şansă de a mai rămîne în cărţi. Le va fi greu dacă nu vor cîştiga şi noi va trebui să le speculăm cele mai mici greşeli. Ei vor fi cei disperaţi, nu noi. Cred că ar fi de neiertat pentru Italia să fie eliminată din grupe”. Întrebat dacă România se va apăra din nou, Cociş a spus: “Este un stil pe care, dacă aţi observat, îl adoptă aproape toate echipele. Toate sînt precaute. Franţa, contra noastră, nu ataca în mai mult de trei-patru oameni, iar mijlocaşii defensivi rămîneau mereu pe respingere. A fost doar o oarecare dominare teritorială a lor”. Jucătorul lui Lokomotov Moscova şi-a dezvăluit şi sentimentele pe care le-a trăit în timpul imnului. “Ne-am înţeles să cîntăm imnul şi ne bucurăm că s-a observat acest lucru şi am lăsat o imagine bună. Era normal, toată naţiunea era cu ochii pe noi. A fost emoţionant atît pentru noi, cît şi pentru cei de pe banca de rezerve. În acele momente m-am gîndit la o întreagă ţară, iar acest lucru te motivează. M-a emoţionat şi faptul că doi prieteni buni din oraşul meu natal, Gheorgheni, şi doi suporteri ai Universităţii Cluj au venit să mă susţină şi la antrenament cu un banner”. “Mă aşteptam ca Olanda să facă o figură atît de frumoasă. Îi ştim bine, au o mare forţă de atac, viteză senzaţională de joc şi sînt foarte tehnici”.

“Avocatul”

Fundaşul dreapta al naţionalei, Cosmin Contra, a vorbit şi despre conotaţiile politice pe care ziariştii italieni o dau meciului de vineri seară. “Nu ne-am gîndit la această latură politică. Noi oricum nu avem nici o legătură cu asemenea lucruri. Nu sîntem noi de vină pentru că există delincvenţi români în Italia, Spania sau pe unde mai sînt. Dar aş vrea să spun că mai sînt şi delincvenţi de alte naţionalităţi care comit infracţiuni, dar se scrie numai despre români, ceea ce nu mi se pare deloc corect”. Cel mai experimentat om al echipei naţionale a anticipat şi meciul cu Italia: “Cred că Italia este mult mai periculoasă acum, că a pierdut. Dacă fac un egal cu noi, atunci vor trebui să joace totul împotriva Franţei şi nu cred că le convine. Pe de altă parte, e mai bine să-i prinzi cînd au nevoie să iasă la joc. Dacă joacă aşa cum o fac ei de obicei, e foarte greu să-i baţi, dar acum cred că vor risca”.

×
Subiecte în articol: sport