x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Euro 2008/ Franţa-România 0-0: Mulţumiţi de rezultat

Euro 2008/ Franţa-România 0-0: Mulţumiţi de rezultat

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    10 Iun 2008   •   00:00
Euro 2008/ Franţa-România 0-0: Mulţumiţi de rezultat
Sursa foto: Christian Silva/

ROMÂNIA – FRANŢA 0-0 ● Tricolorii au refuzat în mod deliberat jocul
Remiza albă smulsă aseară în faţa vicecampioanei mondiale a fost primită cu realism în tabăra tricoloră, care poate spera acum la o calificare în fazele superioare ale competiţiei.



Corespondenţă din Zürich
ROMÂNIA – FRANŢA 0-0 ● Tricolorii au refuzat în mod deliberat jocul
Remiza albă smulsă aseară în faţa vicecampioanei mondiale a fost primită cu realism în tabăra tricoloră, care poate spera acum la o calificare în fazele superioare ale competiţiei.

La finalul partidei de la Zürich, selecţionerul Victor Piţurcă a lăudat evoluţia de ansamblu a elevilor săi, care au respectat cu stricteţe indicaţiile stabilite la cabine.

TACTICĂ. "După ce s-a terminat jocul, pot doar să spun că rezultatul mă mulţumeşte. Aş fi vrut victoria, dar, din păcate, nu s-a putut. Nu am avut acea limpezime în faţă şi nu am putut să marcăm. Am început bine acest turneu, dar mai avem încă de tras pentru a ne califica. De cînd am venit aici, am făcut antrenamente tari, am vizionat casete şi am fost pregătiţi pentru acest joc. Băieţii s-au mobilizat extraordinar, au respectat planul tactic şi acest lucru s-a văzut. Vicecampioana mondială nu prea şi-a creat mari ocazii. Au trecut anii peste ei, au trecut pe la toate turneele finale şi s-au plictisit să joace la cel mai înalt nivel şi ne mai lasă şi pe noi, românii, să mai cîştigăm un punct", a spus tehnicianul nostru. Despre evoluţia lui Adrian Mutu, acesta a spus: "Este foarte important pentru el că a stat în teren 75 de minute, avînd în vedere că a trecut printr-o perioadă foarte grea. Începînd de la meciul cu Italia, sînt convins că vom vedea în teren un alt Adrian Mutu".

SPRIJIN.
Victor Piţurcă a subliniat că pentru fotbaliştii săi a fost foarte importantă susţinerea fanilor: "Publicul a fost foarte important pentru noi, au fost foarte mulţi români, ne-am simţit extraordinar. Am simţit căldura lor. Mă bucur că i-am satisfăcut cu acest rezultat. Ne-a dezavantajat într-un fel clima din Elveţia. La St. Gallen era destul de frig, iar la Zürich temperatura ridicată a afectat evoluţia jucătorilor".

SPERANŢĂ. La rîndul său, Cristian Chivu şi-a exprimat regretul că echipa nu a putut obţine mai mult. "Am stat bine în teren în faţa vicecampionilor lumii. Am muncit mult ca să luăm acest punct, însă ne-a lipsit prospeţimea. Am întînit o echipă cu o condiţie fizică foarte bună, care a alergat mult, dar noi ne-am impus prin unitatea grupului. Sperăm ca în următoarele meciuri să mai adunăm puncte şi să obţinem o calificare în sferturi", a declarat căpitanul echipei naţionale.

TACTICĂ

"E adevărat că am refuzat jocul, a fost obiectivul nostru pentru acest meci. Sînt convins că, dacă nu făceam asta, Franţa ne bătea. Nu am fost supărat la schimbare, plus că selecţionerii mai iau şi decizii care nu ne convin. Nu eram nici proaspăt, eram cam obosit şi nici nu reuşisem mare lucru"
Adrian Mutu

OBIECTIV

"Rezultatul este echitabil. A fost o luptă surdă. În meciul cu Italia sper să avem şi noroc, să reuşim să- i facem pe suporteri mîndri de noi, aşa cum am fost şi noi azi mîndri de ei. A fost cald, obositor"
Daniel Niculae

CĂLDURĂ
"După cinci minute,aveam gura uscată. Am pregătit meciul să-i blocăm, dar nici ei nu s-au aruncat în atac. Nu atacau nici ei cu mai mult de patru jucători. Va trebui să avem mai mult curaj şi să atacăm"
Răzvan Cociş

Domenech: "E o grupă complicată"

De partea cealaltă, selecţionerul Franţei, Raymond Domenech, a recunoscut că echipa sa nu a fost superioară României. "Ştim că este o grupă complicată, că această echipă a României nu se află aici pentru plăcerea altora, au ştiut să se canalizeze... Nu am reuşit să dominăm meciul, am fost puţin tensionaţi, cu mingi ratate... Aşa se întîmplă de obicei la primul meci. Acum sîntem în situaţia în care fiecare meci este eliminatoriu. Dacă rămînem cu frîna de mînă trasă, cum s-a întîmplat deseori în faţa românilor, putem fi eliminaţi. Mai rămîn două meciuri, trebuie să recuperăm şi să plecăm la celălalt meci, să ne pregătim. Mai sînt şase puncte în joc, putem face mai bine. Nu sînt nici optimist, nici pesimist. Am spus că va fi o grupă complicată, că sînt echipe care vor lua puncte, că poate se va decide la golaveraj, la un mic gol", a spus Domenech.

Am suferit în atac

Fostul internaţional Dan Petrescu a declarat la finalul partidei că rezultatul de egalitate este echitabil, echipa noastră interpretînd exact partitura de care avea nevoie pentru a ţine Franţa în şah. "Am urmărit meciul cu nişte prieteni şi chiar le-am spus la început să stea liniştiţi că simt eu că aşa se termină, 0-0. Şi mai cred că Italia nu o să se califice din grupa asta", a spus antrenorul Unirii Urziceni, care l-a remarcat în primul rînd pe Bănel Nicoliţă, dar şi pe Chivu şi Tamaş. Emeric Ienei, tehnicianul care a condus România la CE din 2000, a remarcat că fotbaliştilor noştri le-a lipsit curajul, jocul în ansamblu suferind în faza de atac. "A fost un meci disputat, în care România s-a apărat foarte bine şi nu a lăsat francezilor culoare de pătrundere. Trebuie să avem mai mult curaj dacă vrem să acumulăm puncte cu italienii şi cu olandezii. Acest punct este un suport moral extraordinar şi noi putem aborda meciul cu Italia ca o echipă care vrea să se califice", a spus Ienei.

×
Subiecte în articol: sport