x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Euro 2008 - Optimism debordant

Euro 2008 - Optimism debordant

30 Ian 2006   •   00:00
Euro 2008 - Optimism debordant

Majoritatea oamenilor de fotbal sunt de parere ca Romania are sanse bune de a se califica la Euro 2008.

REVANSA. Ilie Dumitrescu a declarat ca spera ca actuala reprezentativa sa poata invinge Bulgaria, lucru nereusit de "Generatia de aur". "Poate de data asta generatia actuala va putea sa castige in fata Bulgariei. Noi n-am putut, speram ca ei sa depaseasca acest hop. Avem sanse foarte mari de calificare. Va fi important insa programul meciurilor, dar si startul pe care o sa-l avem", a spus antrenorul echipei grecesti Kallithea. De altfel, selectionerul Victor Piturca a declarat ca si-ar dori sa intalneasca Olanda cat mai repede, in acest an, dupa ce Olanda isi termina participarea la Campionatul Mondial din Germania. Categoric a fost Gheorghita Geolgau, fostul component al Craiovei Maxima: "Daca nici de aceasta data nu ne calificam, ar trebui sa ne lasam de sportul asta".

FAVORITI. Tehnicienii echipelor Rapid si FC Arges, Razvan Lucescu, respectiv Sorin Cartu, sunt de parere ca reprezentativa Olandei este favorita grupei G. "Nu vor fi nici deplasari lungi, iar adversarii nu mai sunt aceia de altadata. Totusi, Olanda ramane principala favorita", a spus Cartu, in timp ce Lucescu jr a declarat: "Olanda este principala favorita. Iar celelalte adversare sunt periculoase si pot crea probleme si Olandei, si Romaniei, si Bulgariei".

AVANTAJOS, DAR GREU
Singurul care a considerat ca este avantajoasa o grupa cu Olanda a fost presedintele dinamovist, Ioan Becali. "Era mai rau daca picam cu o echipa pe care nu o cunosteam. Am mai jucat de doua ori cu Olanda si sper sa invatam din greselile de atunci", a spus Becali. "Desi este o grupa grea, trebuie sa ne calificam. Ne intalnim iar cu Olanda, iar de aceasta data este obligatoriu sa ii invingem. Si Bulgaria este un adversar tare, dar eu zic ca avem sanse mari de calificare", a declarat si Florentin Petre.

RADOI "TRICOLORUL"
Aflat in conflict cu selectionerul Victor Piturca, capitanul Stelei, Mirel Radoi, si-a exprimat parerea despre tragerea la sorti pe site-ul oficial al gruparii din Ghencea. "Olanda este echipa cu prima sansa. Cred ca lupta pentru locul secund se va da intre noi si Bulgaria", a spus Radoi. "Sper ca nationala sa urmeze acelasi traseu pe care il au de un an, doi echipele noastre de club in Cupa UEFA. Echipa nationala va trebui sa se califice la un turneu final si abia atunci putem spune ca suntem pe drumul cel bun", a comentat si tehnicianul Cosmin Olaroiu.
×
Subiecte în articol: sport olanda