x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EURO 2008 /Ultima relaxare

EURO 2008 /Ultima relaxare

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    13 Iun 2008   •   00:00
EURO 2008 /Ultima relaxare

ITALIA – ROMÂNIA ● la bowling şi la biliard, înaintea marii confruntări
Victor Piţurcă încearcă să pregătească meciurile din Grupa C de la EURO cu cît mai multă meticulozitate. Astfel, el îmbină şedinţele de pregătire cu momente de destindere, pentru a asigura jucătorilor o stare de spirit cît mai bună. Rămîne de văzut în această seară cît de prielnică le-a fost tricolorilor scurta perioadă de relaxare.



EURO 2008 – ITALIA – ROMÂNIA ● la bowling şi la biliard, înaintea marii confruntări
Victor Piţurcă încearcă să pregătească meciurile din Grupa C de la EURO cu cît mai multă meticulozitate. Astfel, el îmbină şedinţele de pregătire cu momente de destindere, pentru a asigura jucătorilor o stare de spirit cît mai bună. Rămîne de văzut în această seară cît de prielnică le-a fost tricolorilor scurta perioadă de relaxare.

După ce marţi seară au primit permisiunea de a petrece cîteva ore alături de cei dragi, tricolorii s-au bucurat şi miercuri după-amiază de generozitatea selecţionerului, care a creionat un program extrem de relaxant pentru elevii săi. A fost ultima seară de relaxare la Abtwil, înainte de schimbarea cartierului general la Konolfingen.

DISTRACŢIE. Majoritatea tricolorilor s-au distrat miercuri la billiard sau bowling la complexul aflat vizavi de cantonamentul de la Hotelul Santispark, doar mijlocaşul Florentin Petre, însoţit de fiul său, Patrick, Paul Codrea sau Marius Popa preferînd să urmărească, de la bar, meciul dintre Cehia şi Portugalia (1-3). Gabriel Tamaş şi Cosmin Contra şi-au exersat măiestria pe pista de bowling, în vreme ce Răzvan Raţ, Dorin Goian sau Cristi Săpunaru au încins mesele de biliard. Vedetele Adrian Mutu şi Cristi Chivu nu au părăsit hotelul, primul fiind un mare fan al jocurilor play-station. Aseară, după antrenamentul oficial, odihnă şi şedinţa de refacere, selecţionerul Victor Piţurcă a programat o sesiune de studio video al adversarului. Pe lîngă partida Olanda – Italia (3-0), tricolorii au disecat şi jocurile “squadrei azzurra” din preliminarii. Unul din punctele pe care se va insista este slăbiciunea defensivei improvizate a Italiei. “S-a văzut în primul joc, cu Olanda, că absenţa lui Fabio Cannavaro crează mari probleme în sistemul lor defensiv. Nu vom lua măsuri speciale pentru un jucător anume, ci pentru anihilarea tuturor. Barzagli şi Panucci sînt şi ei foarte valoroşi, dar absenţa lui Cannavaro este cu adevărat importantă”, a dezvăluit selecţionerul Piţurcă.

Decizie

Profitînd de faptul că aproape toţi membrii sînt prezenţi în delegaţia de la St. Gallen, şedinţa Comitetului Executiv a avut loc chiar la Hotelul Santispark. La întrunire au fost prezenţi atît preşedintele FRF, Mircea Sandu, cît şi liderul LPF, Dumitru Dragomir. Imediat după încheierea şedinţei, “Naşu’” a plecat spre Basel, el fiind prins şi în Comitetul Executiv al UEFA. Executivul FRF a hotărît că actele de corupţie în Liga 1 se vor sancţiona cu retrogradarea.

Dorinel Munteanu: “Un egal cu Italia nu e suficient”

Fostul internaţional Dorinel Munteanu este de părere că un rezultat de egalitate în partida cu Italia nu avantajează naţionala: “Mi-e greu să cred că dacă facem remiză ne putem califica mai departe. Noi nu trebuie să scăpăm ce avem acum în mînă şi să batem Italia”.

Grosso: “Fără paşi greşiţi”

Fundaşul stînga Fabio Grosso, anunţat titular pentru meciul cu România, este convins că jucătorii italieni vor da totul pentru a se impune. “Ne gîndim numai la România. Puterea Italiei a stat întotdeauna în spiritul de echipă şi mentalitatea jucătorilor. Vom face totul să demonstrăm cu România cît de uniţi sîntem şi că merităm să învingem. Nu ne mai permitem paşi greşiţi. Este un meci crucial”, a spus Grosso.

×
Subiecte în articol: sport