x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport European la Bucuresti

European la Bucuresti

12 Mai 2004   •   00:00

Incepand de vineri, 14 mai, Sala Polivalenta din Bucuresti va fi gazda Campionatului European de Judo, competitie care se desfasoara pentru prima oara in Romania.

COSMIN SMOCHINA

Desi era programata sa se desfasoare la Belgrad, Uniunea Europeana de Judo a decis ca aceasta editie a CE sa aiba o alta locatie, in afara Serbiei, datorita evenimentelor ce au loc in Kosovo.

INTERVENTIE. Urmatoarele tari care se aflau pe lista forului european, Franta, Germania, Austria si Rusia, nu au putut raspunde afirmativ la cererea de gazduire a competitiei, dat fiind faptul ca nu existau sali libere de sport, care sa se ridice la nivel european. La interventia lui Marius Vizer, presedintele Uniunii Europene de Judo, s-a ajuns ca marea competitie sa fie gazduita de Romania. In mai putin de 30 de zile, toate formalitatile au fost rezolvate, iar Sala Polivalenta din Bucuresti a fost adusa la nivel european. Vizer a anuntat ca doreste sa devina presedinte al FIJ. „Sunt candidat la presedintia Federatiei Internationale de Judo, alegerile urmand sa aiba loc anul viitor, la Cairo. Daca voi deveni presedinte al FIJ, Romania poate spera chiar si la organizarea unui campionat mondial, dar mult mai tarziu, pentru ca pana in 2011 locurile sunt deja ocupate", a afirmat presedintele UEJ.

LOTUL. Competitia, care constituie ultimul criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Atena, va reuni peste 300 de sportivi si aproximativ 200 de oficiali, din 39 de tari. Echipa reprezentativa a Romaniei este formata din 14 sportivi. Florin Berceanu, antrenorul echipei feminine, a inscris urmatoarea echipa: Alina Dumitru (48 kg), deja calificata la Olimpiada, Ioana Aluas (52 kg), Alina Nicu (57 kg), Loredana Roibu (63 kg), Mirela Vasilan (70 kg), Alexandra Madasaru (78 kg) si Raluca Pascuta (+78 kg). La masculin, antrenorul Emilian Rabolu va intra in concurs cu Ionut Diaconu (60kg), Costel Dancilea (66 kg), Claudiu Bastea (73 kg), Constantin Cojocaru (81 kg), Daniel Brata (90 kg), Gheorghe Pop (100 kg) si Gabriel Munteanu (+100 de kilograme).

Cheltuielile se ridica la 500.000 de euro

Organizarea acestei editii a Campionatului European de Judo ii costa pe organizatori aproape jumatate de milion de euro, bani pe care Federatia Romana de Judo i-a primit in mare parte de la Agentia Nationala pentru Sport si de la Guvern. „Sincer sa fiu m-am crucit cand am vazut de cati bani este nevoie, dar daca stam sa calculam, un miliard de lei ne-a costat podiumul si sonorizarea din sala, iar aproape doua miliarde de lei, transportul sportivilor si al oficialilor. La acestea mai putem adauga 40.000 de euro, tabelele electronice si suprafetele de joc, si 30.000 de euro, taxa pe care trebuie sa o achite Federatia catre Uniunea Europeana de Judo", a declarat presedintele FRJ, Liviu Luca.

Live pe Internet

Campionatul European de Judo va fi transmis in direct de postul de televiziune Eurosport, insa impatimitii acestui sport pot urmari evenimentul si pe Internet, la adresa www.judo.tv. Aceasta este cea de-a treia competitie de judo care poate fi urmarita integral pe Internet, dupa Europenele de Cadeti si Judo World Masters, peste 20 de tari putand urmari Live Webcast-ul asigurat cu ocazia acestui eveniment.
×
Subiecte în articol: sport european judo