x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Evander Holyfield: În box mărimea nu contează

Evander Holyfield: În box mărimea nu contează

de Ovidiu Ciutescu    |    20 Noi 2008   •   00:00
Evander Holyfield: În box mărimea nu contează

''Evander, vreau să-ţi mulţumesc că vei urca în ring cu mine. Va fi o onoare să lupt cu tine. Eşti un mare campion şi am avut mereu mult respect pentru tine. Dar, sunt convins că voi ieşi victorios din ring'', l-a întâmpinat Valuev pe marele campion la conferinţa de presă. De cealaltă parte,  Holyfield admite că gigantul rus de 2,18 m şi 145 kg va fi cel mai mare oponent al său din ring: ''Este cel mai mare campion pe care l-am înfruntat, dar în box nu contează mărimea. Contează cum lupţi şi credeţi-mă, voi fi pregătit pentru el''.



Campionul mondial al greilor, versiunea WBA, rusul Nikolai Valuev, şi americanul Evander Holyfield şi-au arătat respect reciproc în conferinţele de presă susţinute la Berlin şi Zurich, pentru promovarea meciului programat pe 20 decembrie la Zurich. Nikolai Valuev, 49 victorii (34 KO) şi 1 înfrângere, îşi pune titlul WBA în joc în faţa veteranului Evander Holyfield, 46 de ani (42 victorii, 27 KO, 9 înfrângeri), care a deţinut de 4 ori centura mondială. Evander poate deveni cel mai vârstnic campion mondial din lume şi primul care câştigă pentru a 5-a oară titlul mondial la categoria grea, informează Agerpres.


Holyfield revine în box după un an de absenţă, ultima lui luptă fiind consemnată pe 13 octombrie 2007, când a pierdut la puncte în faţa campionului WBO, rusul Sultan Ibragimov. Americanul susţine însă că nu problemele sale financiare l-au făcut să revină din nou în ring. ''Lumea mă întreabă mereu de ce lupt în continuare şi dacă nu o fac pentru bani. Dar am avut acest scop încă dinainte de a avea probleme financiare. Nu am luptat de un an, dar toţi cei care cred că nu sunt capabil să atac un titlu mondial vor fi surprinşi. Fac box de 38 ani, aşa că ştiu să fac o evaluare corectă'', a declarat Evander. Valuev îşi va continua pregătirea la Berlin până la meci, în timp ce Holyfield a plecat acasă la Houston (Texas), pentru a intra în formă. Boxerul rus a precizat că nu-l va subestima pe american. ''Cu siguranţă nu-l voi subestima pe Holyfield. Există speculaţii în presă despre vârsta lui, dar toată lumea poate vedea că este în mare formă fizică. Mă aştept la un meci dur şi nu voi primi nimic pe gratis''.

×
Subiecte în articol: sport holyfield