x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Examen de maturitate

Examen de maturitate

30 Oct 2004   •   00:00

Dupa ce a invins pe FC Barcelona la Constanta, "marinarii" sperau la calificare, insa esecul ulterior cu Vardar Skopje le-a redus sansele. Astazi, returul cu gruparea catalana va fi de "totul sau nimic"!

DANIEL STAN, VICENTIU NEAGOE

INCRANCENARE. Daca saptamana trecuta a cedat "acasa" cu Vardar Skopje, 25-26, HCM nu-si permite nici un pas gresit
Va fi foarte greu in aceasta dupa-amiaza pentru HCM Constanta in returul cu FC Barcelona, din cadrul Grupei A a Ligii Campionilor! In ciuda faptului ca are deja doua infrangeri, una chiar la Constanta (27-29), gruparea "blau-grana", cea mai titrata din lume, nu-si poate permite sa piarda din nou in fata romanilor.

SPERANTE. Antrenorul Aihan Omer este destul de optimist: "Mergem la Barcelona cu gandul de a intra pe teren sa castigam. Baietii au mai jucat contra lor, s-au mobilizat exemplar si au castigat. Am pierdut cu Skopje, dar nu ne permitem sa ne lingem ranile". In plus, catalanii, care au avut o saptamana neagra, cu esecuri in Liga, la Szeged, si in campionat, cu rivala Portland San Antonio, sunt cu moralul la pamant. La fel au stat lucrurile si cu jucatorii de pe Litoral. "Si ei au tot doua esecuri. Cine va pierde astazi doar printr-un miracol se mai poate califica", a mai adaugat Omer.

INFERN. Delegatia "marinarilor" a plecat inca de joi spre Spania, cu o escala la Praga, iar aseara a avut programat antrenamentul oficial, in celebrul "Palau Blaugrana", o sala de 8.000 de locuri. Aihan Omer nu are probleme de efectiv, doar Sania si Racovitan fiind indisponibili de mai multa vreme. Totusi, la sugestia presedintelui Nicusor Constantinescu, cei doi au facut deplasarea. "Ne asteapta un adevarat infern, dar promitem sa nu ne facem de ras. Ne priesc spaniolii si poate ii mai batem o data", a precizat Eremia Paraianu, pivotul lui HCM.

SITUATIE CONFUZA

Dupa trei etape, situatia in grupa A este destul de complicata. Teoretic, toate echipele au sanse de calificare in faza urmatoare a Ligii Campionilor, insa, daca va fi invinsa astazi, HCM Constanta mai pastreaza sanse minime. Asta intrucat o mai asteapta doua meciuri de "foc", acasa, cu Pick Szeged, in mare forma la ora actuala, si in deplasare, la Skopje.

CLASAMENT
  • 1. Pick Szeged 3 2 1 0 73-69 5p
  • 2. Vardar Skopje 3 1 1 1 72-80 3
  • 3. FC Barcelona 3 1 0 2 79-73 2
  • 4. HCM Constanta 3 1 0 2 78-80 2
  • ×
    Subiecte în articol: sport