x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EXCLUSIV/ Mutu spre Bundesliga!

EXCLUSIV/ Mutu spre Bundesliga!

de Florin Gongu    |    21 Apr 2008   •   00:00

Calificarea RomAniei la Euro, dar sI cresterea valorii Ligii 1, care poate trimite două echipe în Liga Campionilor, a atras atenţia marilor cluburi din Germania.



DesI multă lume îl vede pe briliantul Mutu, un adevărat idol la Fiorentina, plecat în vară la echipe de top din Italia sau din Spania, el ar putea ajunge în Bundesliga. Se pare că, deja, au demarat discuţii în acest sens, cele mai interesate echipe de achiziţionarea lui fiind Schalke 04 sI Hamburger SV, respectiv locurile 3 sI 4 în Germania. Cele două, urmînd exemplul Bayern Munchen, care numai în cumpărarea lui Luca Toni sI Ribery a investit 36 de milioane de euro, vor să investească masiv în aducerea de jucători importanţi. Fiorentina l-a evaluat pe Mutu la 15 milioane de euro, astfel că preţul ar fi destul de accesibil pentru cluburile puternice din Bundesliga. Mai ales pentru Schalke, prezenţă aproape certă în viitorul sezon al Ligii Campionilor.În Germania ar putea ajunge sI alţI romAni. În primul rînd e vorba de portarul Dani Coman, de la Rapid. Dorit sI de CFR,  el are o ofertă de la Stuttgart, mai mult ca sigur urmînd să o accepte. De Coman se mai interesează Bochum sI Nurnberg. Ul alt rapidist, Emil Dică, e dorit de Nurnberg sI de Mainz.


URMARITI

La meciurile din această etapă, din Giulesti sI din Stefan cel Mare, au asitat trimisI ai mai multor cluburi din Bundesliga. Ei au fost însoţiţI de fostul jucător de la FC Arges, Sorin Radu, cel care a intermediat transferurile în Germania ale lui Claudiu Niculescu, Victoras Iacob sI Vali Năstase. Printre cei vizaţI se află Mărgăritescu (Dinamo), dorit de Borussia Mönchengladbach, ca si promovată în Bundesliga, dar si Dănciulescu, vizat de Duisburg, în cazul în care retrogradează. El ar putea fi o variantă pentru Claudiu Niculescu, care s-ar putea duce, în acest caz, la Hannover. Si doi stelisti sunt doriţi: Vali Badea (Borussia Dortmund) si Ionuţ Rada (Karlsruher).



Posibile destinaţii

 

Adrian Mutu       Schalke 04

                            Hamburger SV

Dani Coman        VfB Stuttgart

                            VfL Bochum

                            FC Nurnberg

Emil Dică             FC Nurnberg

                            FSV Mainz

Mărgăritescu      Monchengladbach

Dănciulescu        Duisburg

Cl. Niculescu       Hannover

Vali Badea           Dortmund

Ionuţ Rada          Karlsruher


×
Subiecte în articol: sport