x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Expulzaţi-i pe macaronari!

Expulzaţi-i pe macaronari!

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    13 Iun 2008   •   00:00
Expulzaţi-i pe macaronari!

TRICOLORII NE POT RĂZBUNA ORGOLIUL RĂNIT DE XENOFOBII ITALIENI
A venit vremea revanşei. Toate mizeriile aruncate în capul românilor care trăiesc în Italia li se pot întoarce astă-seară înzecit celor care le-au lansat. O victorie a României va trimite acasă Italia, expulzînd-o de la Euro 2008. O umilinţă mai mare pentru macaronari nici că se poate.



Vineri 13. Meciul 13. Să fie cu noroc!

EURO 2008 – ITALIA – ROMÂNIA ● Meciul marilor ambiţii ale generaţiei lui Chivu Şi Mutu
Cea de-a doua apariţie a tricolorilor la turneul final poate fi una istorică. Dincolo de faptul că ar putea face înconjurul lumii, o victorie în faţa campioanei mondiale en-titre poate duce naţionala României cu un pas în sferturile de finală.

Căpitanul Cristian Chivu, prezent şi la ultimul turneu final al României, la Euro 2000, cînd tricolorii au pierdut în optimi, tot împotriva Italiei, a sintetizat perfect starea de spirit dinaintea confruntării programate în această seară, de la ora 19:00, pe stadionul Letzigrund din Zürich. “România este o echipă puternică, la fel cum a fost şi atunci. Acum poate că avem o echipă mai organizată şi mai motivată, pentru că în aceşti opt ani de absenţe s-au adunat multe frustrări. Vrem să demonstrăm că lipsa de la competiţiile importante a fost doar un accident, că această echipă are valoare şi că nu sîntem o generaţie de rataţi, aşa cum am fost numiţi de multe ori!”.

ROTAŢII. Selecţionerul Victor Piţurcă pregăteşte două schimbări faţă de meciul cu Franţa. Florentin Petre va apărea ca titular pe banda dreaptă, în locul lui Bănel Nicoliţă, iar Paul Codrea va apărea în linia mediană, în locul lui Răzvan Cociş. Aceste modificări erau stabilite încă de la Bucureşti, conform unui sistem al rotaţiei. În prima parte a antrenamentul oficial, programat ieri, la St. Gallen, Piţurcă a exersat formula cu Florentin Petre sau Paul Codrea, pentru ca spre finalul şedinţei de pregătire să încerce şi un sistem avîndu-l pe Nicolae Dică lîngă Codrea şi Chivu. Dacă nu s-ar fi accidentat, Ciprian Marica ar fi apărut şi el titular, tot graţie rotaţiilor gîndite la Bucureşti. “E adevărat. Plănuiam ca Marica să se regăsească în primul 11 din cel de-al doilea meci, discutasem şi cu el. Asta chiar dacă Daniel Niculae a făcut un meci foarte bun cu Franţa, în special din punct de vedere fizic”, a mărturisit selecţionerul Piţurcă.

CURAJ. “În mod normal, Italia este favorită, este campioană mondială, dar am început cu dreptul şi sperăm să continuăm la fel. Pe noi ne interesează victoria şi vom juca să cîştigăm. Poate chiar vom risca de la început. Nu am făcut calcule, aşteptăm meciul nostru, dar şi cel dintre Olanda şi Franţa”, a mai spus Piţurcă. Căpitanul Cristi Chivu a ţinut să lanseze şi un avertisment adversarilor. “Nu cred că fundaşii italieni vor dormi prea liniştiţi în noaptea de dinaintea meciului, din cauza lui Adrian Mutu. El i-a transmis şi un compliment prietenului său din perioada Ajax şi actualului său coleg de la Inter, internaţionalul suedez Zlatan Ibrahimovici. “Am primit azi-dimineaţă un mesaj de la el, dar am alte probleme acum. Totuşi, în opinia mea, Zlatan e cel mai bun atacant din lume!”.

ANALIZĂ
“Aud multe voci care susţin că Italia va ataca în valuri, că va năvăli peste noi şi aşa mai departe. Nu se pune problema astfel la un asemenea nivel. Ambele echipe îşi vor lua marje de siguranţă.Cine va fi mai organizat şi mai inspirat, acela va avea cîştig de cauză”
Victor Piţurcă

Donadoni face schimbări

Ziariştii din Peninsulă au preconizat că selecţionerul Roberto Donadoni va opera mai multe modificări în primul “11” faţă de meciul contra Olandei, încheiat cu un dezastruos 0-3. Zambrotta va reveni pe banda sa preferată, cea dreaptă, iar Panucci ar putea trece stoper, în locul lui Materazzi, slab cu Olanda şi puţin accidentat. După experimentul nereuşit, cu Zambrotta, fundaş stînga va evolua Fabio Grosso. Tînărul Chellini de la Juventus este şi el în “cărţi” pentru titularizarea în centrul defensivei, iar mijlocaşul Romei, Aquillani, ar putea fi o altă mutare-surpriză a lui Donadoni. De Rossi îi va lua locul lui Gattuso în linia mediană, în vreme ce Di Natale, inexistent împotriva olandezilor, îi va lăsa locul experimentatului Alex Del Piero. Vom juca şi pentru Roberto Donadoni!”, le-a declarat Zambrotta ziariştilor italieni, în vreme ce puternicul atacant, Luca Toni, a completat: “Donadoni a fost masacrat pe nedrept de jurnalişti. Vom juca şi vom cîştiga meciul cu România şi pentru el!”.

PRIETENIE
“E o grupă grea, dar toţi au şanse de calificare, chiar şi România. E o echipă care joacă bine, ştie ce vrea. Are şi mari fotbalişti, în special Chivu, care este căpitanul şi cel mai bun. Este prietenul meu, un jucător formidabil”
Marco Materazzi - jucător Italia

PERICOL
“Din cîte aud, înţeleg că De Rossi şi Del Piero vor fi pe teren. Del Piero e formidabil, cînd intră el trebuie să găseşti jucătorul care să nu-l lase să se apropie de poartă sau de careu. Este un mare jucător”
Victor Piţurcă

În sferturi pentru Adrian Mutu

La conferinţa de presă susţinută ieri, selecţionerul Victor Piţurcă a vorbit în mod deosebit despre situaţia lui Adrian Mutu: “Am spus şi înaintea meciului cu Franţa că Adrian nu este la cel mai bun nivel fizic. Sper ca, după cele 75 de minute jucate, să fi crescut puţin. Aş vrea să ajungem pînă în sferturi sau chiar în semifinale şi pentru a-l putea avea pe Mutu în cea mai bună condiţie fizică. Cred că după un meci sau două îşi va reveni din acest punct de vedere”. Căpitanul Chivu a completat: “Mutu este bine, aşa cum a fost tot timpul. Nu a fost el în apele sale contra Franţei, dar a avut un sezon foarte bun, la fel ca şi anul trecut, a marcat 17 goluri în Serie A. Sînt sigur că-l veţi vedea contra Italiei pe cel mai bun Adrian Mutu şi că ne va ajuta să obţinem rezultatul pe care ni-l dorim!”.

×
Subiecte în articol: sport mutu piţurcă