x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Abuzuri sexuale asupra gimnastelor din SUA. Circa 90 de sportive cer un miliard de dolari de la FBI

Abuzuri sexuale asupra gimnastelor din SUA. Circa 90 de sportive cer un miliard de dolari de la FBI

09 Iun 2022   •   17:01
Abuzuri sexuale asupra gimnastelor din SUA. Circa 90 de sportive cer un miliard de dolari de la FBI

Peste 90 de gimnaste americane au acționat în instanță FBI pentru ancheta defectuoasă efectuată în dosarul abuzurilor sexuale comise de fostul medic al lotului național și au cerut despăgubiri de un miliard de dolari, scrie AFP.

"FBI ştia că Larry Nassar era un pericol pentru copii când agresiunea asupra mea a fost raportată pentru prima dată, în septembrie 2015. Eu şi celelalte victime am fost trădate de toate instituţiile care trebuiau să ne protejeze. Este clar că singura noastră cale pentru dreptate şi vindecare este printr-un proces legal", a spus gimnasta Maggie Nichols, citată într-un comunicat al cabinetului de avocatură Manly, Stewart & Finaldi. Ea acuză FBI că a colaborat cu Federaţia de gimnastică a SUA şi cu Comitetul olimpic american timp de 421 de zile, pentru a ascunde informaţiile de public, permiţându-i medicului să agreseze fetele şi tinerele în continuare.

Printre gimnastele care îl acuză pe acesta de abuzuri sexuale se află și multipla campioană olimpică Simone Biles, care împreună ci Nichols au depus mărturie în Senatul SUA, în septembrie 2021, inacțiunea autorităților sportive și poliției. 

Larry Nassar are 58 de ani și a fostmedic al echipei feminine a SUA. El a fost condamnat la închisoare pe viață pentru agresiuni sexuale asupra a peste 250 de gimnaste, majritatea minore, comise în cadrul federațieil, la Universitatea de Stat din Michigan și la un club de gimnastică. 

Agenţii FBI "au comis erori numeroase şi fundamentale şi au încălcat mai multe reguli ale FBI", se arată într-un raport alinspecţiei generale a Ministerului de Justiţie dar acesta a transmis, luna trecută, că nu va trimite în judedcată agenții vinovați. 

În decembrie 2021, autorităţile sportive americane au convenit să plătească despăgubiri de 380 de milioane de dolari victimelor medicului Larry Nassar.

×
Subiecte în articol: gimnaste sua abuzuri sexuale fbi