x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Alcaraz scapă de invazia albinelor la Indian Wells 

Alcaraz scapă de invazia albinelor la Indian Wells 

de Redacția Jurnalul    |    15 Mar 2024   •   13:15
Alcaraz scapă de invazia albinelor la Indian Wells 
Sursa foto: Hepta

Carlos Alcaraz a părut din nou în cea mai bună formă joi noaptea când a trecut de un roi de albine și de Alexander Zverev. Spaniolul a ajuns în semifinale la Indian Wells, unde pregătește o confruntare cu Jannik Sinner. Italianul s-a calificat și el joi, în dauna cehului Lehecka.

Alcaraz, numărul doi mondial, a profitat de întreruperea meciului cauzată de prezența unui roi de albine pe teren pentru a trece de Zverev cu 6-3, 6-1 în puțin peste 90 de minute. Spaniolul rămâne astfel în cursa pentru apărarea titlului câștigat anul trecut.

Zverev a avut o evoluție bună, dar jocul de pe tot terenul al lui Alcaraz a fost prea bun pentru neamț, spaniolul de 20 de ani reușind patru breakuri. Astfel, acesta ajunge la o serie de 10 victorii consecutive în deșertul californian.

„A fost ciudat, nu am mai văzut așa ceva la un meci de tenis", a declarat Alcaraz, dublu campion de turnee majore, despre invazia de albine, în timpul căreia a fost înțepat pe frunte înainte de a se pune la adăpost.

„Nu voi minți, mi-e puțin frică de albine. Odată ce meciul a reînceput, am reușit să mă țin departe de albine și să fac lucrurile pe care trebuia să le fac".

Mai devreme, italianul Sinner și-a continuat startul perfect de sezon trecând de Jiri Lehecka cu 6-3, 6-3 și îmbunătățindu-și recordul de victorii și înfrângeri din acest an la 16-0.

Sinner a controlat partida, polonezul având o singură șansă de break pe toată durata meciului, în condițiile în care a făcut nepermis de multe greșeli neforțate.

"Dimineața, a fost foarte, foarte vânt", a declarat Sinner în interviul de la marginea terenului.

"Primul set a fost greu de gestionat. El are un potențial uriaș, așa că am fost foarte conștient de fiecare punct pe care l-am făcut și, într-un fel, sunt pur și simplu fericit pentru că anul trecut am ajuns în semifinale, iar anul acesta am din nou șansa de a juca în semifinale într-unul dintre cele mai mari turnee pe care le avem de-a lungul întregului an."

Lehecka a ajuns în primul său sfert de finală la Masters 1000 cu victorii surprinzătoare în fața lui Andrey Rublev, al cincilea favorit, și Stefanos Tsitsipas, al 11-lea favorit, dar nu a avut răspunsuri pentru campionul de la Australian Open.

Al treilea favorit l-a pus rapid sub presiune pe adversarul său ceh, obținând primul break în al treilea game cu o lovitură puternică de dreapta, înainte de a închide setul cu un al doilea break.

A fost cam aceeași abordare și în cel de-al doilea, Sinner a făcut din nou break-ul timpuriu pentru a obține un avantaj de 3-1 și și-a păstrat serviciul în drumul spre a 19-a victorie consecutivă, inclusiv trei de la sfârșitul sezonului trecut.

Speranța locală Tommy Paul s-a calificat și el în semifinale, cu o victorie cu 6-2, 1-6, 6-3 în fața lui Casper Ruud, și îl va înfrunta pe vicecampionul de la Australian Open, Daniil Medvedev, care a trecut cu 7-5, 6-4 de Holger Rune, rămânând în cursa pentru primul său titlu al anului.
Medvedev și-a adjudecat un set inaugural cu unn joc de înaltă calitate și a revenit de la un break în cel de-al doilea set tensionat, în timpul căruia a fost lovit în corp de un rever al lui Rune la primul punct.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: carlos alcaraz indian wells