x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Aston Martin semnează cu noul campion de F2, Drugovich, ca rezervă în F1

Aston Martin semnează cu noul campion de F2, Drugovich, ca rezervă în F1

13 Sep 2022   •   13:00
Aston Martin semnează cu noul campion de F2, Drugovich, ca rezervă în F1

Aston Martin a semnat cu brazilianul Felipe Drugovich pentru postura de pilot de rezervă în Formula 1, după ce acesta a câștigat campionatul de Formula 2 în Italia în weekend.

Tânărul de 22 de ani va fi, de asemenea, primul venit în programului de dezvoltare a piloților implementat de Aston Martin.

Britanicii au precizat că planul este ca Drugovich să piloteze în primele antrenamente libere la Marele Premiu din Abu Dhabi din noiembrie și să ia parte, de asemenea, la un test pentru tineri piloți pe circuitul Yas Marina.

"Pentru 2023, el va întreprinde un program extins de testare la volanul mașinii AMR21 2021 și va participa la anumite Grand Prix-uri ca membru al echipei", au menționat englezii într-o declarație citată de Reuters.

Drugovich a declarat că 2023 va fi pentru el "o curbă de învățare”.

"Voi lucra cu echipa F1, dar obiectivul meu principal este să învăț și să mă dezvolt ca pilot", a spus el. "Sper că acest lucru îmi va oferi o oportunitate de a concura în Formula 1 în viitor".

Brazilia i-a produs pe campionii mondiali Ayrton Senna, Emerson Fittipaldi și Nelson Piquet, dar nu are niciun pilot pe grila de start din 2022.

Cel mai recent pilot a fost braziliano-americanul Pietro Fittipaldi, care a concurat de două ori ca rezervă pentru echipa Haas în 2020, când francezul Romain Grosjean a fost rănit într-un accident violent.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: formula 1