x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Fostul șef al Formulei 1, Max Mosley, s-a împușcat după ce a fost diagnosticat cu cancer

Fostul șef al Formulei 1, Max Mosley, s-a împușcat după ce a fost diagnosticat cu cancer

30 Mar 2022   •   11:20
Fostul șef al Formulei 1, Max Mosley, s-a împușcat după ce a fost diagnosticat cu cancer

 Fostul șef al Formulei 1, Max Mosley, a murit din cauza unei răni prin împușcare, în dormitorul locuinței sale din Londra, în luna mai a anului trecut, după ce i s-a spus că are cancer în fază terminală, potrivit unei anchete făcute publice marți.

Familia sa a declarat la vremea respectivă că Max Mosley, în vârstă de 81 de ani, fiul cel mai tânăr al proeminentului fascist britanic Oswald Mosley, din anii 1930, a murit după o lungă luptă cu cancerul.

Presa britanică a declarat că ancheta Westminster Coroner's Court a arătat că Mosley a fost informat că mai are doar câteva săptămâni de trăit.

Un vecin și menajera sa au chemat serviciile de urgență după ce au găsit un bilet pe ușa dormitorului său pe care scria „nu intrați, sunați la poliție".

Ancheta a stabilit că Mosley i-a spus cu o zi înainte asistentului său personal, Henry Alexander, că intenționează să se sinucidă.

BBC a citat-o pe medicul legist Fiona Wilcox, care a declarat că este convinsă că Mosley a intenționat să se sinucidă.

Mosley a devenit președinte al Federației Internaționale de Automobilism (FIA), organismul de conducere al Formulei 1, în 1993. El a rămas în funcție timp de 16 ani.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: max mosley