x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport JO 2024: Primul antrenament la triatlon, anulat din cauza calităţii apei fluviului Sena

JO 2024: Primul antrenament la triatlon, anulat din cauza calităţii apei fluviului Sena

de Redacția Jurnalul    |    28 Iul 2024   •   14:40
JO 2024: Primul antrenament la triatlon, anulat din cauza calităţii apei fluviului Sena
Sursa foto: Hepta

Ploile care au căzut vineri şi sâmbătă la Paris au afectat calitatea apei Senei, obligând organizatorii Jocurilor Olimpice să anuleze antrenamentul pentru concursul de triatlon programat duminică dimineaţă în fluviul care traversează capitala Franţei, dar rămân "încrezători" că probele se vor putea derula conform programului, marţi şi miercuri, informează AFP.

Triatlonul olimpic - compus din trei probe: înot 1,5 km, ciclism 40 km şi alergare 10 km - este primul eveniment din cadrul JO 2024 care urmează să se desfăşoare în Sena, înaintea probelor de înot în ape deschise, programate în cea de-a doua săptămână a Jocurilor.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, Comitetul de organizare Paris-2024, Federaţia internaţională de triatlon, precum şi autorităţile locale, au luat "decizia comună de anulare a părţii de înot" a antrenamentului pentru concursul de triatlon, prevăzută duminică, deoarece "nivelurile apei nu prezintă suficiente garanţii", se precizează într-un comunicat.

Sâmbătă după-amiază, organizatorii au avertizat deja că ploaia abundente din ziua precedentă ar putea degrada calitatea apei.

Înainte de a înota marţi şi miercuri, concurenţii de la triatlon au ocazia să se "familiarizeze" cu fluviul, chiar dacă unii decid să continue antrenamentele în bazin, în special în legendara piscină George Vallerey din estul Parisului, unde au înotat deja sportivii participanţi la Jocurile Olimpice din 1924.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

AGERPRES

×
Subiecte în articol: triatlon antrenament anulat